Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

TILLSAMMANS FÖR IBF FALUN – IDAG OCH IMORGON

1 april 2021 14:05

”Det var den bästa av tider, det var den värsta av tider, det var en tid av vishet, det var en tid av dumdristighet, det var en epok av tro, det var en epok av skepsis, det var Ljusets säsong, det var Mörkrets säsong, det var hoppets vår, det var förtvivlans vinter…” Så skrev Charles Dickens redan 1859 och föga anade han nog att dessa rader på ett oerhört pricksäkert sätt skulle beskriva SSL-slutspelet 2021.


För det finns ju som idrottsälskare inget bättre än den här tiden på året, nu när allt ska avgöras. För oss i IBF Falun, som under många år varit bortskämda med att få spela de viktiga matcherna inför världens bästa innebandypublik, har det på alla sätt och vis varit årets absoluta höjdpunkt. För spelare och ledare i båset har det varit en sportslig upplevelse som går utanpå det mesta som går att uppleva inom innebandyn. För de som jobbar på kansli och med ekonomi har det varit goda tider med välkomna publikintäkter. Spänningen och nerven på planen finns kvar men det mesta runtomkring är helt förändrat.

I IBF Falun jobbar vi med en budget exklusive slutspel och vår målsättning ekonomiskt är alltid att ett resultat skrivet i svart på sista raden ska vara i mål när grundserien är avslutad. Allt utöver det får bli en bonus och när man som vi varit bortskämda med sportsliga framgångar så har den bonus emellanåt också blivit väldigt bra. Ett år där IBF Falun spelar SM-final ger omkring en halv miljon kronor i resultat. I år är det annorlunda. Liksom i grundserien saknas publikintäkter men kostnaderna för att hålla säsongen igång med löner och resor ska betalas. Den extra resa till Helsingborg som Linus Malmströms mål i förlängningen innebar kostar oss 60 000 kr extra, medan en extra hemmamatch inte ger några intäkter alls. Detta till trots, vi tummar absolut inte på våra sportsliga ambitioner. Vi är IBF Falun, vi kämpar för bocken, skölden och staden och vi är alltid "in it to win it".

Det senaste året har varit kantat av tuffa ekonomiska utmaningar. Fjolårets Jalas Floorball Cup och SummerCamp ställdes in, säsongen har spelats helt utan publik och även sommarens cup och sommarskola är behäftad med stora frågetecken. Samtidigt vill vi inte lägga oss ned och dö, vi har jobbat oerhört hårt under året för att ha finanserna under kontroll och även för att kunna se till att vi har förutsättningar att vara sportsligt konkurrenskraftiga under många år framöver, både på herr- och damsidan. Är det enkelt? Nej. Kommer det att vara värt det? Tveklöst.

Nu har vi som mest 3 hemmamatcher kvar under säsongen, därefter förhoppningsvis en SM-final i Gävle att se fram emot. Vid den här tiden brukar hela det mäktiga rosa havet sluta upp och heja fram IBF Falun mot guldet. I år kan ni inte stötta oss på plats men väl i tanken, framför TV:n och med ett välkommet ekonomiskt stöd. Låt oss tillsammans visa hela innebandysverige att IBF Faluns rosa familj är Sveriges utan konkurrens bästa supportrar. Låt oss tillsammans fylla Guide Arena med stödbiljetter i de matcher som återstår på säsongen. En stödbiljett kostar 50 kronor och ett fullt Guide Arena ger därmed 120 000 kr som är en enorm hjälp i dessa tuffa tider.

BOKA DIN STÖDBILJETT HÄR!

Tillsammans för IBF Falun – idag och imorgon. Nu fyller vi Guide Arena. Tillsammans är vi den rosa familjen, tillsammans är vi IBF Falun!

Daniel Lindkvist
Ordförande - IBF Falun