Söndag
21 Apr 1 match

Bäst i Sverige blev bäst i världen!

8 januari 2023 22:00

IBF Falun besegrar SC Classic i finalen av Champions Cup med 2-1 och kan därmed titulera sig Europamästare och därmed också bäst i världen!

Det var en rysare som utspelade sig i Classics hemmaborg Bläk Boks Areena. Tufft, tajt och till sist ett ledningsmål efter 15 minuter av den första perioden genom Victor Wettergren. Tidigt i den andra perioden ökade Emil Ruud på till 2-0 och så värst mycket mer att tala om i offensiov riktning blev det inte. Classic reducerade genom finske landslagsmannen Ville Lastikka men sedan kom det att handla om två välcoachade, defensivt solida lag och två fantastiska målvaksinsatser där Johan Rehn står ut som matchens gigant och även ytterst välförtjänt belönades med priset till matchens bäste spelare.

Seger med 2-1 innebär IBF Faluns femte Champions Cup-titel på lika många försök och man är därmed historiska som det enda laget med fem titlar.