Lördag
24 Feb 2 matcher
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Söndag
07 Apr 1 match

Galante inför Thorengruppen

27 november 2020 19:05
SSL Herr

Med en nysparkad tränare tar Thorengruppen emot ett IBF Falun som jagar formen. Lördagens match spelas mellan två lag som båda haft det tufft i inledningen av säsongen sett till sina förväntningar.


IBF Faluns poängkung Alexander Galante Carlström menar att laget måste höja sig ”Vi måste komma upp i vår nivå igen, så enkelt är det.”
Senaste matchen slutade med förlust mot Mullsjö. Hur känns formen?
-Formen känns sådär. Vi har förlorat fyra av de fem senaste matcherna och vi ska göra det bättre, det är inte alls okej. Men vi får komma tillbaka och försöka hitta formen, börja jobba för varandra i laget.

Hur gick snacket i laget efter matchen mot Mullsjö?
-Vi gjorde det stundtals väldigt bra mot Mullsjö, men vi har också perioder som är sämre. Förra säsongen hade vi en otroligt bra säsong med mycket stolpe-in, i år är det tvärtom. Vi får bortdömda mål och får ofta psykologiskt tunga mål mot oss. Mot Mullsjö hade vi chansen att ta ledningen i powerplay i sista perioden och har flera vassa lägen som vi missar, sen gör de mål på sin första chans och får momentum direkt. Det är mycket motvind för oss än så länge, men det är bara att kriga på och försöka vinna tillbaka förra årets momentum och självförtroende.

Nästa motståndare blir Thorengruppen som precis har sparkat sin tränare. Försvårar det era förberedelser inför matchen?
-Historiskt sett brukar lag med sparkade tränare spela bättre i nästa match. Men vi är förberedda på det och kommer inte underskatta Thorengruppen. Det blir en tuff match och vi måste vinna nu, vi åker dit med ett fullt taggat IBF Falun.

Hur tror du matchbilden kommer bli på lördag?
-Det var länge sedan vi möttes då de inte spelat i SSL på två säsonger. Men vi kommer vara bollförande samtidigt som de ligger lågt och söker kontringar. Det är så de flesta matcherna ser ut för oss i IBF Falun tycker jag.

Vad krävs från er sida för att säkra tre poäng i helgens match?
-Vi måste komma upp i vår nivå igen, så enkelt är det. Vi har inte alls levererat det vi ska göra och då förlorar vi våra matcher. Det är så idrotten fungerar, man får ingenting gratis, avslutar Alexander.

Samtliga matcher från SSL Matchens sänds på SportExpressen Play samt DT.se

Vill du stötta IBF Falun i den tuffa situiationen med spel inför tomma läktare? Boka en (eller flera) stödbiljetter för 50:-/st på ibffalun.com/biljett

Vill du se matchen tillsammans med andra fans till IBF Falun? Ring 023-278 70 för att boka bord på O´Léarys i Falun som sänder samtliga matcher för IBF Falun dam och herr.