Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

Emil Nilsen inför slutspelsdebuten!

18 mars 2022 12:00

En av spelarna som anslöt inför denna säsong var Emil Nilsen som senast spelade för Jönköping där han tillbringade sex säsonger. Det har varit sex säsonger utan slutspel, men idag är det dags för landslagsmannen att äntligen få göra sin slutspelsdebut: ”Det blir fredagsmatch, fullsatt på hemmaplan och mot Mullsjö, det är uppdukat för fest kan man säga.”


Du gör din första säsong i klubben. Hur har det gått än så länge?

Det har varit lite upp och ner med formen för laget och jag har följt den trenden med min form. Men nu mot slutet börjar det kännas riktigt bra. Sen har jag för första gången i min karriär varit skadad och missat några matcher. Men nu är allt bra och jag är redo inför slutspelet, det är nu det börjar på riktigt och jag hoppas att jag ska kunna leverera i slutspelet.

Hur känns formen inför slutspelet?

Skadan känns under kontroll nu och formen börjar kännas bättre och bättre. Så det känns riktigt bra och laget är på gång nu, alla i laget har bra form inför slutspelet.

Det blir ditt första slutspel. Vad har du för förväntningar?

Förväntningarna är att det blir tajta matcher, fullsatta läktare och mycket känslor på planen, då trivs jag som bäst. Sen ska jag inte sticka under stolen med att det blir extra kul att få möta just Mullsjö. Efter min tid i Jönköping så gillar jag inte Mullsjö alls, så det blir en extra krydda att få spela mot dem.

Ni möter som sagt Mullsjö i kvarten. Vad är största hotet med dem?

De är ett lag som gillar tajta matcher med mycket känslor, sen har de karaktärsspelare som passar just den typen av matcher. Vi måste möta deras hunger och intensitet på planen direkt, visa att vi är större och starkare och trycka ner dem från start. Sen har de flera bra spelare, men vi har bättre spelare och mer spets, spelar vi vårt spel så löser det sig till slut.

Vem tror du blir IBF Faluns slutspelsjoker?

Jag tror Casper Backby, han kliver fram och gör många mål i slutspelet!

Det är slut på biljetter till första matchen och du ska få spela din första slutspelsmatch i ett fullsatt Guide Arena. Är det en drömdebut i slutspelssammanhang tycker du?

Ja absolut, det är svårt att toppa det. Det blir fredagsmatch, fullsatt på hemmaplan och mot Mullsjö, det är uppdukat för fest kan man säga. Det ska bli jäkligt kul!