Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

Emil Ruud inför Visby borta

28 februari 2020 08:57

Med en redan säkrad serieseger fortsätter Faluns jakt på poängrekordet i SSL när man på lördag tar båten till Visby för att spela match. Hemmalaget slåss för sin överlevnad i ligan och Emil Ruud tror att det blir en målrik match som kontrolleras av IBF Falun: ”Vi kommer ha övertaget.”


10-3 seger hemma mot Helsingborg senast och du stod själv för ditt första hattrick i klubben, hur känns den egna formen?
-Formen känns bra. Jag har börjat komma igång mer och mer nu på slutet och kommer in i spelet bättre. Nu ligger fokuset på att avsluta seriespelet bra och spetsa formen inför slutspelet.

På lördag ställs ni mot Visby som slåss för sin överlevnad i SSL, vad har du för tankar om matchen?
-Det kommer bli en match där vi har mycket boll och de kommer ligga lågt i försvarsspelet. De har en del snabba spelare som de vill ställa om på, det får vi vara beredda på. Men vi kommer ha övertaget och jag tror att det blir en målrik match till slut även om de spelar defensivt.

Det är din första säsong i klubben, är du nöjd med din insats?
-Jag är nöjd med säsongen och det har varit kul. Lagkamraterna har tagit emot mig bra i truppen och allting på den fronten har känts bra. Det flyter på och det är ett roligt lag att spela innebandy i.

Du har fått spela ihop med din barndomskompis Malte under säsongen, hur har det varit?
-Det är såklart skitkul. Vi har spelat ihop tidigare när vi var yngre men har även spelat ihop i landslaget en del. Nu i Falun spelar vi i en femma som ska producera framåt, samtidigt som vi måste jobba hårt i defensiven.

Kan du inte se matchen på plats ser du matchen på SSL play lördag 17:00! (https://www.innebandy.tv/livestream?id=20143)