Tisdag
22 Mar 1 match
Torsdag
24 Mar 1 match
Fredag
25 Mar 1 match
Lördag
26 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match
Måndag
28 Mar 1 match
Torsdag
31 Mar 1 match
Lördag
02 Apr 1 match
Måndag
04 Apr 1 match
Onsdag
06 Apr 1 match
Fredag
08 Apr 1 match
Måndag
11 Apr 1 match
Onsdag
13 Apr 1 match
Lördag
23 Apr 1 match
Hemma
Höllviken
HIBF
Borta
Falun
FAL

Stark upphämtning bäddade för två poäng mot Höllviken

10 november 2018 16:26

Underläge 3-6 med mindre än fem minuter kvar. Då inledde Falun vändningen som resulterade i två poäng i bortamötet mot Höllviken.


Det blev en hård kamp om poängen i bortamötet mot Höllviken nere i Skåne. Hemmalget var i ledningen i stora delar av matchen.

Enda gången under ordinarie matchtid som IBF var i ledningen var när Adam Colling höll sig framme och gjorde 3-2 åtta minuter in i den andra perioden.

Men det blev en kortvarig ledning. Innan perioden var över hade Höllviken både kvitterat och kopplat ett rejält grepp om matchen med en 5-3 ledning.

När hemmalaget sedan utökade till 6-3, åttaminuter in i tredje perioden såg poängen ut att stanna i Skåne.

Men men en rejäl forcering av Falun genom mål av i tur och ordning, Rasmus Enström, Omar Aldeeb och med endast 44 sekunder kvar av matchen, Alexander Galante Carlström gick ändå matchen till förlängning.

Väl där fick IBF det läge som behövdes, en utvisning på en Höllvikenspelare och Rasmus Enström framspelad av Emil Johansson kunde säkra extrapoängen med en minut kvar av förlängningen.

Just nämnde Emil Johansson var matchens gigant rent poängmässigt, ett mål och fyra assit. Därmed överglänste han ettan och tvåan i poängligan i SSL

Ettan Johannes Wilhelmsson, Höllviken noterades för tre mål och en assist och Alexander Galante Carlström satte två mål.

I tabellen skuggar nu IBF Falun Dalen i tabelltoppen. IBF ligger tvåa med 23 poäng, en poäng efter Dalen.