Lördag
24 Feb 2 matcher
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Söndag
07 Apr 1 match
Hemma
Sirius
SIR
Borta
Falun
FAL

Stabil seger på bortaplan mot Sirius

16 december 2018 18:33

Herrarna fick en härlig omstart på seriespelet efter en månads VM-uppehåll. Efter en rivstart med 4-0 efter första perioden slutade matchen med en klar 8-3 seger.


I bortamötet mot Sirius visade laget verkligen att de hade konserverat formen de visade i den senaste seriematchen hemma mot Mullsjö för en månad sedan då det blev seger med 15-5.

IBF gav inte det annars så starka hemmalaget Sirius någon chans i den första perioden. Laget radade upp målchanser och fyra mål varav två från Simon Berg blev det innan perioden var över. Lägg därtill en räddad straff av Johan Rehn.

I den andra fick Sirius till en reducering innan det var dags för malte Lundmark att sätta sitt sitt 11:e mål för säsongen fram till 1-5. Innan den andra perioden var över fick vi återigen se en reducering från hemmalaget innan Ciya Hayo hittade fram till en frispelad Alexander Hallén som enkelt kunde utöka ledningen till 6-2.

En sista chans till lite närkontakt målmässigt fick hemmmlaget när de återigen tilldömdes ett straffslag. Men inte heller den här gången lät sig Johan Rehn överlistas av straffskytten.

Men 17 sekunder senare avgjordes matchen definitivt, ett fint samspel mellan Malte Lundmark och Omar Aldeeb som till slut var den som fick sätta dit 7-2 målet.

Sirius fick till en reducering och satsade även på att ta ut målvakten. Där snappade Alexander Galante Carlström upp bollen och fastställde slutresultatet i matchen till 8-3 till Falun.

Segern var IBF Faluns åttonde raka och man befäste därmed även sin serieledning i SSL.

  • Jag är nöjd med segern, men kanske inte riktigt med spelet. Lite för slarvigt, det får vi fila på och skärpa till inför matchen mot Dalen på onsdag, summerade tränaren Thomas Brottman