Dalen
DAL

Förlust efter straffavgörande hemma mot Dalen

19 december 2018 20:44

Det bjöds på en härlig innebandy inför storpublik, 2 295 åskådare i Jalas Arena i toppmötet mellan IBF Falun och IBK Dalen. Matchen vann Dalen med 6-5 efter straffavgörande, men vi tar med oss en poäng från matchen.

IBF Falun fick en tung start på matchen då gästande Dalen inom loppet av 55 sekunder gick upp till en 2-0 ledning, då stod matchuret på 05.45.

IBF fick dock till den viktiga reduceringen som kom efter 14.22 genom Alexander Galante Carlström.

Men bara minuten senare kom nästa bakslag då gästerna utökade till 1-3.

Hemmalaget kom dock snabbt igen. Adam Colling bröt ett anfall och drog till direkt, 2-3 ett resultat som stod sig perioden ut.

– Vi känns lite sömniga i början, men sen tycker jag att vi har kommit igång lite bättre. Gäller att hålla igång boll och fötter nu, summerade Colling i periodpausen.

Kvitteringen lät vänta på sig till 10.03 in i den andra perioden. Johannes Larsson drev upp ett anfall och gick själv på avslutd är Malte Lundmark höll sig framme och slog in returen.

Efter målet var det dags för comebackande Thomas Holmgren att kliva in och göra sitt första byte i matchen och för säsongen.

Målskytten Malte Lundmark höll sig sedan framme igen. Efter fint sampel med Omar Aldeeb såg han till att IBF Falun efter 16.41 för första gången var i ledningen i matchen.

Dalen fick sedan till en kvittering med endast sex sekunder återstod av perioden.

– Ja det där målet kändes onödigt. Sen spelar vi bort för många byten där vi kan göra bättre saker, det måste vi jobba på i sista perioden, kommenterade IBF:s assisterande tränare Rickard Hedlund efter perioden.

Om den andra perioden avslutades tungt så gav inledningen på den tredje nytt hopp. Återigen var det Omar Aldeeb som levererade fram passningen. Den här gången till Casper Backby som hittade en lucka i målvaktens borte kryss.

Efter 8.51 tilldömdes Dalen ett straffslag där Ketil Kronberg lyckades överlista Johan Rehn som var på bollen men den letade sig ändå in och kvitterat till 5-5.

Resultatet stod sig och matchen gick till en förlängning som även den blev resultatlös varvid straffar fick avgöra. Där lyckades Dalen sätta en av sina straffar och tog därmed med sig extrapoängen.