Lördag
24 Feb 2 matcher
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Idag 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 2 matcher
Torsdag
04 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Söndag
07 Apr 1 match
Hemma
Dalen
DAL
Borta
Falun
FAL

Två sköna poäng efter seger i sudden mot Dalen

23 januari 2019 20:32

Efter två raka förluster studsade IBF Falun tillbaka och plockade med sig två poäng från bortamötet mot Dalen uppe i Umeå.


Efter två inledande förluster mot Dalen den här säsongen var IBF Falun ute efter revansch när lagen nu möttes uppe i Umeå.

– Sen kommer vi även från två matcher där vi har förlorat så vi känner väl hela laget att nu vill vi studsa tillbaka och vinna igen, berättar Casper Backby.

Tillbaka i laget efter ett par matchers frånvaro var Alexander Galante Carlström. Galante som dras med lite ljumskproblem tackade tidigare i veckan nej till kommande spel i landslaget för att kunna prioritera klubblaget och inte slita för mycket på kroppen.

Det var också Falun som fick den bästa starten på matchen med ett mål av Alexander Hallén redan efter två minuters spel.

Men det ville inte lossna riktigt för IBF som fick se Dalen göra två snabba mål inom loppet av 31 sekunder i den 13:e matchminuten.

Därför kom kvitteringen av Casper Backby framspelad av Omar Aldeeb mycket lägligt strax före pausvilan.

– Det fungerar mycket bra att spela ihop med Omar, det syntes väl på målet, sa en nöjd målskytt till SSLPlay i pausvilan.

Falun fick samma start på den andra perioden som den första. Johan Samuelsson målskytt med assist från Emil Johansson, 01.54 på matchklockan.

Den andra perioden präglades av ett högt tempo där Falun allt som oftast var det spelförande laget som skapade det mesta offensivt.

Men målmässigt var det bara Dalen som lyckades göra något mera mål i perioden. Detta när för kvällen den hete Andreas Carlbom gjorde sitt andra mål i matchen och totalt tredje poäng då han även stod för assiten till Dalens första mål i matchen.

– Vi sa till varandra innan matchen att vi skulle ösa på för fullt, men jag tycker inte riktigt vi preseterat på topp så här långt, kommenterade Casper Backby inför den sista perioden.

Avbräck för IBF när Malte Lundmark tvingades kliva av planen på grund av skada och följa resten av matchen från bänken.

Ett smakprov på vad IBF kan prestera fick vi se direkt i inledningen av den tredje perioden. Emil Johansson hittade fram med en lång öppnande passning upp i banan till Alexander Galanate Carlström som direkt passade över till Rasmus Enström som omarkerad placerad vid den bortre stolpen förde upp IBF i ledningen i matchen igen.

Dalen fick sen till en ganska enkel kvittering ett par minuter in i perioden. En boll som lite retfullt studsade in bakom Johan Rehn i IBF-målet.

Tungt avbräck för IBF Falun när Omar Aldeeb tvingades utgå på grund av en fotskada med fem minuter kvar av matchen. Aldeeb grinade illa när han med lindad fot fick hjälp av planen.

Det blev inget mer mål i den tredje perioden utan matchen gick till en förlängning som länge såg ut att bli mållös. Men alldeles i slutskedet ställde Falun snabbt om till ett anfall där Casper Backby hittade fram med en perfekt passning till Adam Colling som därmed styrde in det matchavgörande målet.

Efter två raka förluster blev det alltså en skön seger för IBF.

– Det är inte lätt att åka upp hit och vinna, så det var extra skönt speciellt nu när vi fick lite spelare borta under matchen också, summerade Alexander Hallén efter matchen.