Pixbo
PIX

Tredje raka segern för IBF Falun

9 februari 2019 19:08

Med en 4-1 ledning efter den första perioden grundlade IBF Falun en säker 8-3 seger hemma mot Pixbo.

Stärkta av den senaste matchens spel och 12-2 segern mot Örebro fortsatte IBF Falun på samma sätt när Pixbo gästade Jalas Arena. Detta i en match som säkert föll till belåtenhet för publiken, de 1710 personer som hade bänkat sig i arenan.

4-1 till IBF efter den första perioden där Johan Samuelsson var rejält delaktig och stod för ett mål och två målgivande passningar i perioden.

I den andra perioden blev det inte samma utdelning. IBF Falun föll tillbaka lite samtidigt som Pixbo fick utdelning två gånger om.

Där, ungefär 13 minuter in i den andra perioden var enda gången som hemmalaget var lite i gungning i matchen.

Men lite andrum fick man när Malte Lundmark noterades för 5-3, detta efter ett riktigt fint förarbete av Omar Aldeeb och Simon Berg.

– Vi hamnade i lite press där vid 4-3 så det var skönt när vi fick in 5-3 och kunde hålla den ledningen perioden ut, sammanfattade Emil Johansson efter slutsignalen av period två.

Trots gästernas iver att få till en reducering så hade IBF Falun bra kontrolll på matchen även i den sista perioden.

Pixbo satsade tidigt på att ta ut målvakten, redan med sex minuter kvar av matchen.

Detta resulterade i att Rasmus Enström lite retfullt enkelt från egen planhalva kunde lobba in matchavgörande 7-3 målet.

Det skulle även komma ett 8-3 mål, även det när Pixbo plockade ut målvakten, den här gången var det Alexander Hallén som rullade in bollen.