Falun
FAL

En fett skön seger borta mot Lindås!

13 februari 2019 21:05

Säsongens tredje match mot Lindås resulterade också i en tredje seger. Den här gången skrevs siffrorna till 9-4 där vi bland annat noterar sex poäng från Rasmus Enström.

Nykomlinen Lindås har haft en minst sagt riktigt tuff debutsäsong i SSL med endast åtta inspelade poäng på 23 omgångar. De två tidigare mötena lagen emellan den här säsongen har slutat med två klara segrar för IBF, 11-4 och 15-2.

Hemmalaget fick lite energi och självförtroende i matchinledningen via ett powerplay. Men när det var avklarat kom det mesta att handla om IBF Falun.

Ledningsmålet inspelat av Rasmus Enström 11.40 in i perioden, och två minuter senare höll sig Rasmus framme igen och ökade på till 2-0.

Lindås fick sen till en reducering till 1-2, vilket bara understrycker det Alexander Galante Carlström poängterade före matchen.

– Alla förväntar sig att vi ska vinna stort, men vi måste ändå göra jobbet och vara koncentrerade annars får vi mål emot oss.

Men sett över hela perioden var det ett tempostarkt och koncentrerat IBF Falun som agerade på plan. Mest i fokus var Rasmus Enström som även låg bakom 1-3 målet där han spelade fram Galante Karlström.

Högsta tempo gällde från start i den andra perioden. Ett resultat av det ledde fram till 4-1 där Lindås inte alls hängde med när Omar Aldeeb serverade en passning fram till Malte Lundmark.

Johan Fahlström fick sig en rejäl smäll och tvingades utgå sju minuter in i den andra perioden.

Rasmus Enström höll sig sedan framme igen och bröt ett uppspel och fick snabbt fram en passing till Galante som noterade sitt andra mål i matchen, och Enströms fjärde poäng så långt i matchen.

En frontfigur i Lindås är så klart Patrik Malmström med ett förflutet i IBF Falun. Mycket kretsar kring honom i deras offensiv. Malmström stod för Lindås mål i första perioden och hittade också fram med en öppnande passning som gav Lindås 2-5 i mitten av matchen.

Att Rasmus Enström gjorde allt för att vara med i matchprotokollet kunde vi notera när han sedan drog på sig sin första utvisning för säsongen.

Hemmalaget såg då sin chans till närkontakt målmässigt i matchen. Men direkt från utvisningsbåset hittade Rasmus Enström fram med en passning till Casper Backby, och 6-2 till Falun och femte poängen i matchen för Enström.

En som inte ville se matchen förlorad var redan nämnde Patrik Malmström. Han såg till att ge matchen lite nerv igen när han psykologiskt slog in 3-6 endast 24 sekunder in i den sista perioden.

Men i den här matchen, liksom de tidigare mot Lindås den här säsongen var IBF övermäktiga sina motståndare. Ett tydligt tecken på det var när Emil Johansson fick fritt utrymme på hela offensiva planhalvan. där vandrade runt innan han serverade Johannes Larsson en öppnande passning som resulterade i ett rejält nätrassel bakom målvakten i Lindås.

Om inte förr så var Lindås ett slaget lag när Emil Johansson igen levererade en passning, den här gången fram till Omar Aldeeb som tryckte in 8-3 i mitten av slutperioden.

Emil Johansson med två assist i den tredje perioden avslutade sedan hela matchen, med två sekunder kvar fastställde han slutresultet till 9-4 till IBF Falun.