Torsdag
21 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 2 matcher
Tisdag
26 Mar 1 match
Onsdag
27 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Söndag
07 Apr 1 match
Tisdag
09 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 1 match
Hemma
Falun
FAL
Borta
Storvreta
STO

IBF Falun besegrade Storvreta i seriefinalen

16 februari 2019 20:03

En fullsatt Jalas Arena, 2459 åskådare fick se en dramatisk och rafflande seriefinal mellan IBF Falun och Storvreta där Falun till slut som som segrare med 6-4.


Det blev en blixtrande inledning på toppmötet i SSL mellan IBF Falun och Storvreta i ett fullsatt Jalas Arena. Gästerna tog ledningen redan efter 37 sekunder.

Ett par minuter senare fick även gästerna chansen i ett powerplay, men där höll Falun undan.

Stundtals var det heta känslor på planen i en intensiv matchinledning, helt i publikens smak.

Även nästa utvisning i matchen skulle drabba IBF Falun och den här gången överlistade Storvreta Emil Lilja i IBF-målet, 0-2 efter 11.46.

Efter en intensiv första halva av perioden i ett högt tempo med mycket känslor mattades det av något i slutet av perioden.

– Tycker vi spelade helt okej i den första perioden, håller vi oss bara på plan och sätter våra chanser så ska det här kunna gå bra, kommenterade Johannes Larsson efter den första perioden.

Och det IBF fick fick utdelning på i den första perioden gav utdelning direkt i den andra.

Inom loppet av 57 sekunder var IBF ikapp till 2-2. Detta genom mål av först Johan Samuelsson och när sen Malte Lundmark bröt sig loss i ett friläge efter 4.23 så var det kvitterat.

För ett par veckor sedan skrev Omar Aldeeb på ett nytt treårskontrakt med IBF Falun. En viktig framtidsspelare i klubbens lagbygge.

Aldeeb klev in i och tog på sig huvdrollen först i slutet av den andra peroden när han fint framspelad av Casper Backby gjorde 3-2. IBF för första gången i ledningen i matchen.

1.14 in i den sista perioden drog samme Omar Aldeeb ner stora applåder när han rundade målet och fick in bollen den så kallade köksvägen. 4-2 och IBF rejält i slagläge, när sedan Johan Samuelsson ökade på till 5-2 kändes det som Falun hade matchen under kontroll.

Storvreta fick sen i slutet av matchen in två kvitteringar och satte Falun rejält under press i slutskedet av matchen.

Men då klev Alexander Galante Carlström fram. Storvreta tog ut målvakten och på en kontring skickade han in segermålet 6-4. Detta i en seriefinal som höll hög klass och som innehöll det mesta.

På slutet stod publiken upp i den fullsatta arenan, 2459 åskådare och visade sin uppskattning för segern och den stora underhållningen.

Möjligen var det här också vad som väntar i SM-finalen i Globen den 27 april. Är det dags lagen att mötas i ännu en SM-final, och får IBF Falun revansch då från förra året...

IBF Falun har därmed tagit sju av nio poäng av Storvreta i serien där här säsongen.

Som matchens lirare i IBF Falun utsågs välförtjänt målvakten Emil Lilja. Vi lyfter även fram Omar Aldeeb och Johan Samuelsson, två mål var i matchen samt Simon Berg som stod för ett stark och stabil insats i matchen.

I tabellen topar Storvreta allt jämt, men i och med Faluns seger krympte nu avståndet till tre poäng mellan lagen.