Falun
FAL

Förlust borta mot tabelltrean Mullsjö

21 februari 2019 21:03

Falun var i ledningen tre gånger om i bortamötet mot Mullsjö. Men i den sista perioden var det ändå Mullsjö som var lite hetare och fick utdelning och plockade hem segern med 7-4.

Efter helgens urladdning hemma mot Storvreta stod Mullsjö för motståndet på torsdagskvällen. Ett Mullsjö med häng på tredje platsen, precis bakom IBF Falun som i sin tur skuggar Storvreta i tabelltoppen.

En trepoängare i den här matchen skulle således vara mycket betydelsefull för båda lagen.

Målmässigt följdes lagen också åt i de två första perioderna där Falun tog ledningen vid tre tillfällen och Mullsjö kvitterade lika många gånger.

I den sista perioden var bara frågan, vilket lag var hetast på att plocka hem poängen. Svaret fick vi inom loppet av fyra minuter i mitten av perioden då Mullsjö snabbt fick utdelning, inte bara en utan också två och tre gånger.

Rejält tungt läge i matchen för IBF med ett 6-3 underläge med åtta minuter kvar av matchen.

IBF fick till en reducering genom Alexander Galante Carlström, men då stod matchuret redan på 17.00 och tiden började rinna ifrån Falun.

I slutminuten satsade IBF på en timeout med 58 sekunder kvar och direkt därefter lämnade Johan Rehn målet.

Något utdelning fick inte Falun i spel 6 mot 5 och Rehn återvände till målet efter en avblåsning. I ett sista offensivt försök fick istället Mullsjö tag i bollen och kunde trycka in 7-4 vilket blev slutresultatet.

En förlust som innebär att IBF Falun tappade mark mot serieledarna Storvreta.

– Första perioden tycker jag ändå vi var okej, men sen var det här inte någon bra match från oss. Sen är de ett starkt hemmalag så klart. Nu tror jag det är kört med seriesegern, men andraplatsen känns ju ändå ganska säker, summerade Emil Johansson matchen.