Falun
FAL

Seger och nytt målrekord i SSL

6 mars 2019 21:08

Seger med 8-5 borta mot Kalmarsund. Åtta mål som betyder att vi även kan stoltsera med 256 gjorda mål under en säsong vilket är nytt SSL-rekord!

Falun fyllda av revansch efter förlusten senast hemma mot Växjö tog kommandot direkt i bortamötet mot Kalmarsund. Redan efter 1.04 prickade Emil Johansson in 1-0 efter ett fint förarbete av Rasmus Enström och Alexander Galante Carlström. Målet var lagets 249:e i årets seriespel, nytt tangerat SSL-rekord under en säsong. Rekordet skulle komma, och det var samma trio som höll sig framme efter 13.00 när mål nummer 250 under årets seriespel var ett faktum.

Efter ett stabilt övertag så långt i perioden kom Kalmarsund in i matchen igen och både reducerade och kvitterade till 2-2 strax före pausvilan.

Detta efter en period fylld av en kampfylld och offensiv innebandy.

• Ja det håller jag med om, det var säkert en rolig period för publiken, men vi måste höja oss och skärpa till oss lite, summerade Johan Fahlström.

Falun som vann med hela 14-3 på hemmaplan när lagen möttes i november hamnade nu i ett 3-2 underläge 4.23 in i andra perioden. Detta mot ett Kalmarsund som desperat kämpar för att knipa den sista slutspelsplatsen.

Två mål inom loppet av åtta sekunder. Ja det lyckades IBF Falun med när först Malte Lundmark kvitterade efter 12.52. I samband med det åkte hemmalaget på en utvisning och då tog det bara åtta sekunder innan Galante Carlström hittade fram till Emil Johansson som kunde notera sitt tredje mål i matchen.

Men IBF fick hela tiden vara på sin vakt för ett intensivt jagande hemmalag som återigen kunde kvittera matchen, och 4-4 efter två perioder.

Den tredje perioden präglades till en början av kamp och ett ställningskrig där nästa mål kändes allt mer avgörande. När chansen väl kom, 7.57 in i perioden var det Falun som återigen var i ledning. Simon Berg avancerade in ett par kliv på offensiv planhalva och fick på en perfekt träff på sitt dragskott.

Falun kunde sen ganska så komfortabelt spela hem matchen. 6-4 målet höll hög klass när Malte Lundmark spelade över till Omar Aldeeb som fick direkt träff på volley, otagbart för målvakten.

Omar stod även för förarbetet när han spelade fram Ciya Hajo som kunde öka på till 7-4 efter 16.10.

Halvminuten senare, 8-4 genom Alexander Galante Carlström, assist Emil Johansson.

Det var ändå hemmalaget som fastställde slutresultatet till 5-8.

– Det var två perioder som inte var så bra. I den tredje får vi ett ledningsmål och kan spela på det och gör det ganska så bra tycker jag, kommenterade Emil Johansson som svarade för tre mål och en assist i matchen.

En seger för IBF Falun betyder att man säkrade andra platsen i tabellen.

– Nu får vi hitta lite känsla inför slutspelet och bygga på det, det blir det vi får ta med oss inför slutspurten av serien, avslutade Emil Johansson.