Söndag
24 Mar 2 matcher
Tisdag
26 Mar 1 match
Onsdag
27 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Söndag
07 Apr 1 match
Tisdag
09 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 1 match
Hemma
Falun
FAL
Borta
Nacka IBK
NIBK

Damerna laddade för seriefinalen mot Nacka

8 februari 2019 16:33

Det är ett laddat IBF Falun som går ut på planen lördag eftermiddag för att ta emot Nacka i seriefinalen. Detta med målet att öka på sviten på tio raka segrar och ta över serieledningen.


Laget har sett fram emot den här matchen lite extra ända sedan seriepremiären i höstas då laget förlorade mot just Nacka på bortaplan.

  • Ja det ingick inte enligt planen kan jag säga, vi gick ju in i den här serien med målsättningen att vinna varje match. Sen förlorade vi premiären, och ja då sprack den målsättningen direkt, säger tränaren Danne Dalbjer.

Tränaren Danne Dalbjer som gör sin första säsong som huvudcoach för laget har sett sitt lag utvecklas rejält sedan serien startade i höstas.

  • Ja vi sänkte oss själva där, vi var nöjda med försäsongen och mötte en nykomling. Visserligen förde vi matchen, men vi lärde oss mycket där, både jag som ny coach och spelarna så klart.

Men det är också lagets enda förlust under ordinarie speltid den här säsongen. Efter premiären har laget radat upp 12 segrar och tre matcher har slutat oavgjort.

  • Om vi ska se vad som hänt efter premiären så har vi ju blivit bättre och bättre för varje match. Vi är mer ett lag nu än vi var när serien inleddes, säger Dalbjer.

Dalbjer är också tydlig med att det är ett helt annat lag som kliver ut på planen nu om man jämför med det man hade i premiären i höstas. Då tänker han inte bara på att Johanna Holmbom och Emelie Björklund nu har anslutit till laget.

  • Det tar sin tid att som jag gjorde komma in som ny coach och för spelarna att hitta rätt, och sen få allt det här att stämma, menar Dalbjer.
  • Jag coachade tjejerna i två träningsmatcher och så turneringen i Prag. Att bygga upp ett lag som vi nu gör enligt en tydlig plan och mot ett uppsatt mål, vi är fortfarande under uppbyggnaden, men vi blir bättre och bättre och det ska vi både visa nu i seriefinalen mot Nacka och i det som komma skall under resten av säsongen, avslutar Danne Dalbjer.