Onsdag
14 Nov 1 match
Lördag
17 Nov 1 match
Söndag
16 Dec 1 match
Onsdag
19 Dec 1 match
Söndag
06 Jan 1 match
Onsdag
09 Jan 1 match
Lördag
12 Jan 1 match
Onsdag
16 Jan 1 match
Lördag
19 Jan 1 match
Onsdag
23 Jan 1 match
Onsdag
06 Feb 1 match
Lördag
09 Feb 1 match
Onsdag
13 Feb 1 match
Lördag
16 Feb 1 match
Torsdag
21 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match
Torsdag
28 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Hemma
Falun
FAL
Borta
Nacka IBK
NIBK

Damerna laddade för seriefinalen mot Nacka

8 februari 2019 16:33

Det är ett laddat IBF Falun som går ut på planen lördag eftermiddag för att ta emot Nacka i seriefinalen. Detta med målet att öka på sviten på tio raka segrar och ta över serieledningen.


Laget har sett fram emot den här matchen lite extra ända sedan seriepremiären i höstas då laget förlorade mot just Nacka på bortaplan.

  • Ja det ingick inte enligt planen kan jag säga, vi gick ju in i den här serien med målsättningen att vinna varje match. Sen förlorade vi premiären, och ja då sprack den målsättningen direkt, säger tränaren Danne Dalbjer.

Tränaren Danne Dalbjer som gör sin första säsong som huvudcoach för laget har sett sitt lag utvecklas rejält sedan serien startade i höstas.

  • Ja vi sänkte oss själva där, vi var nöjda med försäsongen och mötte en nykomling. Visserligen förde vi matchen, men vi lärde oss mycket där, både jag som ny coach och spelarna så klart.

Men det är också lagets enda förlust under ordinarie speltid den här säsongen. Efter premiären har laget radat upp 12 segrar och tre matcher har slutat oavgjort.

  • Om vi ska se vad som hänt efter premiären så har vi ju blivit bättre och bättre för varje match. Vi är mer ett lag nu än vi var när serien inleddes, säger Dalbjer.

Dalbjer är också tydlig med att det är ett helt annat lag som kliver ut på planen nu om man jämför med det man hade i premiären i höstas. Då tänker han inte bara på att Johanna Holmbom och Emelie Björklund nu har anslutit till laget.

  • Det tar sin tid att som jag gjorde komma in som ny coach och för spelarna att hitta rätt, och sen få allt det här att stämma, menar Dalbjer.
  • Jag coachade tjejerna i två träningsmatcher och så turneringen i Prag. Att bygga upp ett lag som vi nu gör enligt en tydlig plan och mot ett uppsatt mål, vi är fortfarande under uppbyggnaden, men vi blir bättre och bättre och det ska vi både visa nu i seriefinalen mot Nacka och i det som komma skall under resten av säsongen, avslutar Danne Dalbjer.