Torsdag
21 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 2 matcher
Tisdag
26 Mar 1 match
Onsdag
27 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Söndag
07 Apr 1 match
Tisdag
09 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 1 match
Hemma
Falun
FAL
Borta
Älvsjö
ALV

Damerna klara för kvalet till SSL

24 februari 2019 17:54

Med tre omgångar kvar av serien säkrade IBF Faluns damer kvalplatsen till SSL. Segern hemma mot Älvsjö betyder att laget har ointagliga elva poängs försprång med tre omgångar kvar att spela.


Ett av säsongs mål är säkrade för IBF Faluns damer, att få spela kvalet till SSL. Kvalplatsen säkrades i och med segern, 7-3 hemma mot Älvsjö på söndags eftermiddagen.

– Det blev en rolig match där Älvsjö verkligen bjöd upp till match. Vi strulade till det lite för oss själv när de fick göra två snabba mål i den andra perioden, men annars är jag riktigt nöjd med matchen, summerade tränaren Danne Dalbjer.

Men det återstår ännu tre omgångar av serien innan kvalspelet inleds. I och med segern står IBF Falun nu på 47 poäng och det innebär elva poäng ner till tabelltrean Åkersberga.

– Vi har en bra känsla nu i laget, där allt fler spel och taktiska delar blir allt bättre, menar Danne Dalbjer som med tillförsyn ser fram emot fortsättningen av säsongen.

Kvalet till SSL spelas i två omgångar. I den första omgången, där bäst av tre matcher gäller kommer IBF Falun att ställas mot tabelltvåan i den norra gruppen, i nuläget IKSU Ungdom.

IBF kommer där att inleda på hemmaplan, och man kommer också att få en eventuellt tredje avgörande match hemma i Jalas Arena.

RIG Umeå som toppar den norra gruppen kommer inte att ställa upp i kvalet till SSL, därav att det är tvåan och trean från norr som kommer att spela kvalet.

Vid avancemang från den första kvalomgången kommer man att ställas mot segraren i mötet mellan Nacka Wallenstam och tabelltrean i den norra gruppen som i nuläget är Sundsvall.

Segraren i mötet mellan lagen i den andra kvalomgången spelar i SSL kommande säsong.