Falun
FAL

Stabil seger på bortaplan mot Åkersberga

2 mars 2019 17:51

IBF Falun som redan är klara för kvalet till SSL vann bortamötet mot tabelltrean Åkersberga med 6-2.

IBF Falun som redan är klara för kvalet till SSL ställdes mot tabelltrean Åkersberga på bortaplan. Det som var tänkt att bli en kamp om den andra kvalplatsen avgjordes alltså redan i den förra omgången. – Nä så är det men den här matchen var mycket viktig för mig och laget på många andra sätt. Vi får finslipa på vissa taktiska delar i spelet och även testa lite olika formationer. Allt för att hela tiden bli bättre och bättre inför kommande kvalmatcher, säger tränare Danne Dalbjer.

I matchen gick IBF fram till en 3-0 ledning efter den första perioden. I mitten av den andra begärde Falun en taktisk timeout för att gå igenom vissa delar i spelet. Det fick också fart på laget igen som ökade på till 5-0 innan periodvilan.

I den sista perioden ökade först Emelie Björklund på till 6-0 innan Åkersberga satte punkt för matchen genom att göra två stycken mål. – Förutom de där två målen som vi släpper in så gör vi en riktigt bra och stabil match. Patricia Forsell gör en briljant insats på sin backplats. Sen börjar Emelie Björklund komma in i laget mer och mer, så totalt sett är jag mycket nöjd med den här matchen, sammanfattar Danne Dalbjer.