Falun
FAL

Förlust efter förlängning i den sista seriematchen

17 mars 2019 17:52

IBF-damerna fick en poäng med sig från den sista seriematchen borta mot Hammarby. Men i förlängningen var det ändå hemmalaget som tog hem extrapoängen.

IBF Faluns damer avslutade seriespelet med match borta mot Hammarby. Hemmalaget hade ledningen med både 1-0 och 2-1. Men efter en sen kvittering av Frida Hellgren till 2-2 med mindre än två minuter kvar av tredje perioden tog IBF Falun matchen till förlängning.

1.12 in i förlängningen tilldömdes Hammarby ett straffslag men utan utdelning. Men det gick sedan bara en halvminut så kunde Hammarby få in segermålet bakom Lina Ringholm.

Nu väntar en veckas uppladdning för damerna innan det stora kvaläventyret sätter igång.

I den första omgången i kvalet till SSL ställs nu IBF Falun mot IKSU Ungdom i bäst av tre matcher. Den första matchen spelas i Umeå på söndag 24 mars klockan 15.00. Match två spelas i Falun onsdag 27 mars 18.30 och en eventuellt tredje och avgörande match i Umeå söndag 31 marsa 16.00.