Nacka
NIBK

Tung avslutning på säsongen när damerna förlorade SSL-kvalet

10 april 2019 20:12

Ett vilt kämpande IBF Falun gav verkligen allt för att få till en tredje avgörande match i SSL-kvalet mot Nacka. Men laget förlorade 4-6 hemma i en välfylld Jalas Arena.

Det bjöd på välfyllda läktare och en härlig inramning när IBF Falun och Nacka Wallenstam drabbade samman i den andra kvalmatchen till SSL. Förutsättningen inför matchen var enkel, IBF fick lov att vinna för att få till en avgörande match, annars Nacka till SSL.

Det var också hemmalaget som direkt kopplade ett visst grepp om matchen med mycket bollinnehav på offensiv planhalva. Men man hade svårt att få till de riktigt klara målchanserna.

Nacka dock hela tiden farliga i sina kontringar med förmågan att hela tiden skapa målchanser. Det var också vid en kontring som första periodens enda mål föll, 1-0 till Nacka efter 14.57.

Oförmågan att göra mål och få utdelning på sina chanser, ja det var det starkaste bestående intrycket från den andra perioden. Detta utnyttjade Nacka som med sitt vassa anfallsspel såg till att utyttja sina chanser. Nackas 2-0 efter 13 minuter följde de upp genom att utöka till 3-0 bara halvminuten kvar av perioden, ett riktigt tungt mål för ett vilt kämpande IBF Falun.

Gästerna han även med att utöka till 4-0 5.50 in i den sista perioden innan så Johanna Holmbom gav IBF lite hopp och energi med sitt 4-1 mål med 13 minuter kvar att spela.

Chanen till ytterligare reducering kom omgående. Powerplay för IBF Falun som direkt fick utdelning, 4-2 genom Frida Hellgren och matchen fick helt plötsligt en helt annan nerv med halva perioden kvar att spela.

Faluns vilda jakt på ytterligare reducering fortsatte och glädjen gick inte att ta miste på när Lovisa Bjurell smällde in 3-4 målet. Tre Falumål på fyra minuter, med åtta minuter kvar av matchen.

Avslutningen på mathcen blev dramatisk. Nacka utökade sin ledning och IBF kvitterade. 4-5 med dryga två minuter kvar av matchen. IBF satsade allt framåt, tog ut målvakten för att få till en kvittering och var ytterst nära. Men när Nacka fick tag på bollen kom en lång lyftning som resulterade i slutresultatet 4-6.

Vi gratulerar Nacka Wallenstam till platsen i SSL och tackar samtidigt vårt härligt kämpande IBF Falun för den här säsongen.

– Ja vad ska man säga, det här känns riktigt tungt. Tredje året och tredje kvalet till SSL. Det här känns så tungt, vi har verkligen byggt laget och rutat för det här. Men vi får inte till det. Nacka är ju ett bra lag, men ja, det svider och är riktigt tungt just nu. Men jag vill samtidigt gratulera Nacka till segern och SSL-platsen, de gjorde det bra.

Fina och starka ord från IBF Faluns lagkapten Lovisa Bjurell strax efter slutsignalen i det som blev säsongens sista match.