Lördag
24 Feb 2 matcher
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Idag 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 2 matcher
Torsdag
04 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Söndag
07 Apr 1 match
Hemma
Rönnby
RÖN
Borta
Falun
FAL

Tre täta matcher och två klara vinster i SSL Dam

20 februari 2021 17:15
SSL Dam

Fem matcher spelades i SSL Dam under lördagen. Tre matcher slutade med uddamålsresultat och två matcher slutade med klara segrar när Falun, Nacka, Täby, Thorengruppen och Mora till slut stod som vinnare.


Se highlights från alla matcher på SSL Play!

Västerås Rönnby IBK - IBF Falun 4-5 (0-1, 3-2, 1-2)

Mål Rönnby: Jonna Sjöberg 2, Linnea Hammar, Lisa Söderlund

Mål Falun: Ingela Hansson, Emelie Björklund, Emma Lundmark, Elin Nordström, Frida Hellgren

Rubrikerna

– Falun plockade en 5-4-seger på bortaplan mot Rönnby. Det svängde flera gånger. Falun ledde med 1-0 och 3-2 medan Rönnby hade ledningen med 2-1 och 4-3. Till slut kunde alltså Falun vinna efter att ha gjort både 4-4 och 5-4 i den sista perioden, där Frida Hellgren blev segerskytt med det matchvinnande målet.

– Faluns Emelie Björklund gjorde mål för fjärde bortamatchen i följd.

– Rönnby vann skotten med 33-22, men förlorade alltså ändå.

– Falun bröt därmed sin sex matcher långa förlustsvit och tog första segern sedan nionde januari. I och med segern så är serietian nu bara två pinnar från en slutspelsplats.

– Rönnby åkte på sjunde raka förlusten. Västmanlänningarna är alltjämt nia i tabellen och därmed utanför slutspelsplatserna. Det skiljer en pinne upp till åttan Malmö (men skånskorna har spelat en match mindre).

Nacka Wallenstam IBK - IBK Lund 2-1 OT (1-0, 0-0, 0-1, 1-0)

Mål Nacka: Erica Klevbo, Philippa Blom

Mål Lund: Hilda Hammer

Rubrikerna

– Det blev en tät historia mellan Nacka och Lund där hemmalaget till slut kunde vinna med 2-1 efter övertid. Philippa Blom blev hemmahjälte när hon skickade in 2-1-kassen mitt i övertiden.

– Noterbart är att det var lika tajt mellan lagen i säsongens första möte. Den gången drog Nacka också längsta strået genom att 7-6-vinna efter straffar.

– Matchhjälten Philippa Blom gjorde poäng för åttonde matchen i följd.

– Nacka har vunnit och förlorat varannan match sett över de fem senaste omgångarna. Laget är elva i tabellen och det skiljer tre poäng upp till den sista slutspelsplatsen.

– Lund har förlorat fyra av de fem senaste matcherna. Laget är alltjämt tolva i tabellen, precis ovanför nedflyttningsstrecket, och har en poängs marginal ner till Karlstad närmast under strecket.

Täby FC - Warberg IC 8-7 (2-2, 3-3, 3-2)

Mål Täby: Moa Tschöp 2, Matilda Sjödin, Julia Croneld, Ranja Varli, Felica Forsmark, Agnes Wiklund, Lisa Carlsson

Mål Warberg: Sofie Karlsson 2, Amanda Johansson 2, Sanna Olsson, Cecilia Habib Westh, Alice Bengtsson

Rubrikerna

– Det blev en tät och målrik match i K-Rauta Arena när Täby till slut kunde slå tillbaka Warberg med 8-7. Gästerna ledde med 5-2 en bra bit in i den andra perioden och hade också 6-5 en bit in i tredje perioden, men Täby kom tillbaka och Moa Tschöp sköt 7-6 mitt i den tredje perioden. Warberg lyckades 7-7-kvittera med 57 sekunder kvar, men med bara 35 sekunder kvar så sköt Tschöp 8-7 - och det blev matchens sista mål.

– Felica Forsmark var poängbäst i Täby med ett mål och två assist.

– Ranja Varli målade för Täby och noterade poäng för nionde matchen i rad.

– Täby har vunnit åtta av de nio senaste matcherna. Just nu är laget sexa i sammandraget.

– Warberg åkte på andra raka förlusten efter att ha vunnit två raka matcher innan dess. Hallänningarna är sjua i tabellen.

Karlstad Innebandy - Team Thorengruppen 5-9 (2-4, 2-2, 1-3)

Mål Karlstad: Tilda Flodell 2, Mathilda Jansson 2, Maja Hane

Mål Thorengruppen: Veera Kauppi 3, Amanda Delgado Johansson 2, Oona Kauppi 2, Nora Parkle, Jonna Stenvall

Rubrikerna

– Thorengruppen tog en bortaseger mot Karlstad som stannade vid siffrorna 9-5. Thorengruppen gled ifrån till 4-0 i första perioden, men Karlstad var sedan så nära som 3-4 och 4-5, men kom aldrig ikapp. Istället drog gästerna ifrån i den tredje perioden.

– Veera Kauppi var poängbäst i Thorengruppen med tre mål och två assist. Syrran Oona Kauppi noterade två mål och en assist, medan Amanda Delgado Johansson matade in två mål och två assist. Delgado Johansson gjorde poäng för tolfte matchen i följd.

– Veera Kauppi har gjort sjutton (!) poäng i de fyra senaste matcherna.

– Thorengruppen, som vann skotten med 31-14, tog sjunde raka segern. Laget toppar tabellen med sex poängs marginal.

– Karlstad har spelat nio raka matcher utan att ha tagit någon trepoängare, och de där nio matcherna har bara genererat totalt tre poäng. Värmlänningarna parkerar under nedflyttningsstrecket och har en poäng upp till fast mark i sammandraget.

KAIS Mora - Jönköpings IK 9-2 (1-0, 4-0, 4-2)

Mål Mora: Alexandra Terner 3, Moa Gustafsson, Jenna Saario, Lina Svarfvar, Josefin Svarfvar, Tess Nilsson, Frida Ahlstrand

Mål Jönköping: Ellen Svensson, Evelina Petersson

Rubrikerna

– Mora tog en solid och säker hemmaseger mot Jönköping och segersiffrorna skrevs till 9-2. Dalalaget hade 1-0 efter första perioden, och avgjorde sedan bataljen i mittakten som vanns med 4-0, och den 0-5-underläget hade JIK inget svar på.

– Alexandra Terner var poängbäst i Mora med tre mål och en assist. 21-åringen är het just nu med sju mål och totalt tio poäng i de fyra senaste matcherna (det efter att ha gjort sex mål på hela säsongen innan dess).

– Moa Gustafsson gjorde mål igen. Som vanligt. 21-åringen har nu gjort mål i arton (!) raka matcher.

– Mora plockade fjärde raka vinsten och kvar som femma i tabellen.

– Jönköping inkasserade nionde (!) raka förlusten, och har bara tagit en (1) av 27 möjliga poäng under den tidsperioden. Den tunga perioden har gjort att JIK sjunkit ner till sistaplatsen i tabellen, och det skiljer tre poäng upp till Lund närmast ovanför nedflyttningsstrecket.