Tuff kväll i Dalarna

9 januari 2021 21:18
Herr

Efter en jämn första period tryckte Falun gasen i botten och körde ifrån FCH.

Första perioden började avvaktande från båda lagen med fokus på att inte släppa till chanser. Ju längre perioden led desto mer tog Falun över bollinnehavet. Falun fick rulla mycket boll runt FCH:s försvar men utan att skapa allt för många chanser medans FCH satsade hårt på kontringar. Det var också genom en kontring man lyckades få med sig en utvisning när Jonathan Nilsson bröt sig fram mot Falun-målet. FCH, med seriens bästa numerära överläge, fick nu en gyllende chans att ta ledningen. Men det var Falun som lyckades kontra och gjorde mål med en spelare mindre. De blåsvarta spelarna lyckades sedan inte skapa några hetare chanser i resterande del av power playet. Med båda lagen fulltaliga återgick matchen till samma matchbild som innan; Falun med mycket boll och FCH som kontrade. Faluns lagkapten och matchens första målskytt, Johan Samuelsson, sammanfattade perioden som ett ställningskrig i webbsändningen.

I andra perioden kom Falun och visade varför man vann SM-guldet förra året. Dalmasarna satt i högsta växeln direkt. 2-0 kom efter tre minuter, 3-0 efter sex och 4-0 efter elva minuter. Där emellan hade man fler lägen att göra mål medans det mesta gick emot FCH. 5-0 kom med åtta minuter kvar och då tog Niklas Pålsson också time-out. Efter time-outen spelade FCH upp sig lite och skapade några lägen. Men det var en period där man inte riktigt var där. 17 minuter in fick man chansen att spräcka nollan genom en straff. Jonathan Nilsson gick fram men lyckades inte överlista i Johan Rehn i Falun målet. Olyckan fortsatte att grina FCH i ansiktet och Falun gjorde 6-0 innan perioden var över. För att sedan gnida in det lite mer i ansiktet fick FCH börja den tredje perioden med en man mindre efter att Patrik Nordgren fått en 2 min utvisning för slag i slutsekunderna av andra perioden.

Det var ett överläge som Falun inte var sena på att utnyttja. 43 sekunder tog det innan sjuan kom. Perioden fortsatte i samma anda som andra perioden. Men FCH lyckades att reducera två gånger om. Till 8-1 genom Max Wahlgren och till slut resultat 10-2 genom Fredi Petersson. Efter en bra första period visade sedan Falun sin klass och att man är ett av världens bästa lag. Det var dalmasarnas fjärde raka seger medans FCH:s svit med poäng i tre raka matcher bröts. Nästa vecka finns chansen att börja på en ny svit hemma mot Dalen.