Casper Backby förlänger sitt kontrakt med IBF Falun
Publicerad: 2019-04-13
I lagbygget inför nästa säsong står det nu klart att Casper Backby förlänger sitt kontrakt med IBF Falun.

IBF Falun förlänger kontraktet med Casper Backby. Den ”evigt” unge centern kom till Falun 2013 och etablerade sig snabbt som center i A-laget. 2014 blev han yngste spelare genom tiderna att göra mål i en SM-final när IBF Falun besegrade Storvreta i Malmö Arena.

– Casper Backby är med sin fina fysik och hårda arbetsmentalitet en kulturbärare för IBF Falun. Casper har under alla sina år i Falun varit lyhörd, ödmjuk och hårt arbetande vilket utvecklat honom till en toppcenter i SSL. Caspers signatur är ett ett viktigt led i IBF Faluns lagbygge där åldersstrukturer inte kompromissar med jakten på nya titlar. Vi i IBF Falun är jätteglada att Casper vill fortsätta sin resa hos oss, kommenterar sportchef Rickard Hedlund.

**Tre snabba frågor med Casper: **

Känslan när du förlänger med IBF Falun?

– Det känns superbra. Efter mina sex år här uppe känns det verkligen som hemma för mig och i slutändan var det inget snack om saken. Jag trivs med grabbarna i laget, förening och i staden så det känns otroligt skönt att det är klart. Falun är ett lag som kommer vara ledande inom innebandyn ett bra tag framöver och jag vill vara med på den resan. Det känns som att man börjar ge mer och mer förtroende till yngre spelare och det känns som om vi har en bra och intressant mix på gång.

Dina känslor för Falun och IBF?

– Man kan inte klaga på så mycket i Falun. Träningsmöjligheterna är löjligt bra, staden osar verkligen innebandy och sen är det roligt med att jag har så många människor i laget som man känt sedan barnsben. Det känns lite som en extra familj. Jag vill ju såklart bli så bra som jag bara kan och då är det också bra att träna med de absolut bästa, varje dag.

Vad har du för personliga mål de närmaste två åren?

–Ett personligt mål som alla här är ju att få representera Sverige i ett VM. Det är något som driver mig till att fortsätta jobba hårt varje dag. Jag är fortfarande rätt ung med mina 22 år och jag har vunnit det som går att vinna på klubblagsnivå men jag har aldrig spelat VM, så det är en morot. Sen har jag saker att utveckla i spelet som jag kommer slipa på men ett VM och sen vill jag gärna ta tillbaka guldet nu i April.

Anders Ferm