Infoträff: bli en del av Sveriges bästa lag!
Publicerad: 2023-08-15
Vi bygger Sveriges bästa lag, på planen och vid sidan av. Nu söker vi dig som vill vara en del av vårt fantastiska funktionärsteam kommande säsong och vara med och leverera innebandysveriges bästa publikupplevelse och på torsdag den 17/8 bjuder vi in till en informationsträff.

Hösten närmar sig och SSL-säsongen 2023/24 med den. IBF Faluns ambition är densamma som varje år – vi ska vara bäst i världen på det vi håller på med, på planen och utanför! Runt våra framgångsrika elitlag vill vi även skapa innebandysveriges absolut bästa matcharrangemang och där behövs just du! Till vårt trevliga och välfungerande gäng av funktionärer söker vi inför kommande säsong fler som vill vara med och bidra till att vi når målet att vara bäst i Sverige även vid sidan av banan. För att nå dit behöver vi dig som vill ingå i teamen kring herr, dam eller både och just nu söker vi:

Matchansvarig

Trivs du som spindel i nätet? Då har vi rollen för dig! Som matchansvarig är du den som inför varje match stämmer av med vårt funktionsteam och koordinerar så att vi har rätt personer på rätt plats. Du finns på plats ett par timmar innan match och förbereder, tar emot motståndarlag och domare och bistår det det krävs för att få ett matcharrangemang att fungera. Vi tror att du är en positiv person som sprider energi, gillar problemlösning och att vara med och få en helhet att fungera.

Evenemangsproducent

Tillsammans med ditt produktionsteam leder du från arenans mediarum arrangemanget och ansvarar för att vi levererar ett häftigt intro till vilken musik som spelas och när. Vi tror att du trivs som spindel i nätet, är noggrann med detaljer och har ett kreativt sinne med känsla för hur man skapar stämning på ett idrottsevenemang. Du gillar att komma med idéer och se dem bli verklighet och framförallt - du har ett stort intresse för idrott! Totalt spelar vi 26 hemmamatcher (13 i SSL dam och 13 i SSL herr) + slutspel under säsongen som startar i september och pågår till april. Du måste inte kunna närvara på samtliga och det går att ansöka om endast dam eller endast herr, men meriterande är att vara tillgänglig den största delen av matcherna.

Produktionsteam

Gillar du att få saker att hända, att vara den som bidrar till att publiken rycks med och skapar magisk stämning under ett arrangemang? Som en i gänget som bemannar vårt mediabås under matcherna är du med och sköter ljud, ljus och bild som ramar in matchen på bästa sätt. Visst tekniskt handlag kan vara en fördel, men framförallt känsla för matchen och arrangemanget - resten lär vi dig på plats!

Entrépersonal/publikvärd

Som entrépersonal och/eller publikvärd har du en av arenans absolut viktigaste uppgifter på matchdag: se till att våra besökare trivs och har en bra och trevlig upplevelse när de besöker oss! Det börjar redan vid insläppet där du som jobbar i entrén scannar biljetter och hälsar våra besökare välkomna till Guide Arena. Publikvärdens uppgifter är att vid behov kunna hjälpa publik till sina platser, besvara frågor från besökare och vid händelse av utrymning (exempelvis brandlarm) visa publik till närmaste nödutgång. Vi tror att du är en serviceinriktad person som trivs i kontakten med människor och som tycker om att bidra till att våra gäster får ett bra intryck av sitt besök i Guide Arena.

Säkerhetspersonal

Som en del i teamet kring säkerhet rör du dig runt i arenan för att se till att allting fungerar som det ska, att nödutgångar hålls fria, att eskortera domare och/eller bortalag ut från spelplanen i pauser och efter match med mera. Till din hjälp har du säkerhetsansvarig som leder och fördelat arbetet kring säkerheten i arenan. Vi tror att du är en lugn, trygg och noggrann person med god förmåga att kommunicera med människor och som kan ta stort eget ansvar för dina arbetsuppgifter.

VIP-värd

I vår restaurangdel Terrassen ser många av våra partners och stora supportrar matcherna och att besöka Terrassen ska alltid vara en upplevelse lite utöver det vanliga. Här kommer du som VIP-värd in i bilden. Din uppgift är att se till att endast de som ska ha tillträde släpps in, att allt som ska vara där finns på plats, hjälpa till med det praktiska kring arrangemanget och framförallt bidra till den goda stämning som alltid råder. Vi tror att du är en serviceinriktad och social person som trivs i kontakten med människor och som tycker om att bidra till att våra gäster får ett bra intryck av sitt besök i Guide Arena.

Match-DJ

Som på alla idrottsevenemang är musiken en viktig del av att skapa stämning. Vi söker därför en DJ som i den bästa av världar vill agera "hus-DJ" på våra hemmamatcher i SSL och att vi kan profilera dig som sådan. Totalt spelar vi 26 hemmamatcher (13 herr, 13 dam) +slutspel och säsongen pågår mellan augusti och april. Herrarna snittade 1 345 åskådare i grundserien och strax över 2 000 i slutspelet, damerna 263 i grundserien och drygt 700 i slutspel. Vi har inget absolut krav på att kunna delta på samtliga matcher utan är flexibla.

Arbetet hos oss är ideellt men du får; • 1 st SM-finalbiljett om IBF Falun kvalificerar sig • Möjlighet att åka med på vår avslutningskryssning för ideella funktionärer och ledare efter säsong

Vill du bli en del av Sveriges bästa lag och vara med och ta IBF Falun mot nya höjder, även vid sidan av planen? Vi bjuder in till en informationsträff på torsdag den 17/8 kl 19:00 på Samuelsdals pensionat i Falun. Ingen föranmälan krävs. Har du inte möjlighet att vara med på torsdag men är intresserad av att vara med i funktionärsteamet? Hör av dig till [email protected] så kontaktar vi dig!

IBF Falun