Lördag
21 Dec 1 match
Fredag
03 Jan 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Lördag
11 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Tisdag
11 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

Uttalande gällande incidenten med Patrik Rokka i matchen mot Jönköping

8 januari 2020 12:40
IBF Falun

Under matchen mot Jönköping i måndags fick Patrik Rokka matchstraff i samband med en incident Filip Åkerblom i Jönköping. Patrik är nu avstängd i väntan på beslut från den juridiska nämnden och är väldigt ångerfull över händelsen.


Daniel Lindkvist, ordförande IBF Falun:

-Från IBF Faluns sida har vi en tydlig förväntan på spelarna i både herr- och damlaget att de ska agera som föredömen och i enlighet med vår värdegrund, där ett schysst uppträdande på och utanför banan är centralt. Patrik Rokkas agerande, såsom den ser ut på TV-bilder, i samband med incidenten är ingenting som vi står bakom och sportchef Rickard Hedlun och tränare Thomas Brottman har under tisdagen haft ett allvarligt samtal med Patrik om detta. Det vi ser på TV-bilderna ser värre ut än Patriks bild av förloppet och även än hur många på plats uppfattade situationen, men oaktat det, så träffar Patrik Filip Åkerblom med sin klubba och den har han ansvar för.

-Patrik vet vad vi förväntar oss av honom som spelare och som människa och han är djupt ångerfull över det inträffade. Patrik är en del av den rosa familjen och vi tar hand om varandra, vi kommer att stötta Patrik i den här situationen, samtidigt som vi tar avstånd från det som sker vid det enskilda tillfället.

-Patrik ska få ge sin bild av det inträffade till Juridiska nämnden och därefter har vi förtroende för deras process och att de kommer att komma fram till ett väl avvägt beslut, avslutar Daniel.

Patrik Rokka om incidenten i måndags:

-Jag är djupt ångerfull efter händelsen. Min uppfattning av situationen är jag står framför mål och styr en boll som målvakten tar. Min klubba blir låst och jag börjar backa bakåt samtidigt som jag höjer min klubba för att greppa den med två händer. I och med det så knuffar målvakten mig med två händer mot min vänstra axel samtidigt som den andra killen och knuffar mig. Jag är inte beredd på att få knuffen och då avslappnad i överkroppen, men min vänster arm är spänd då jag lyfter klubban och där med kommer svingen. Jag har bett om ursäkt till spelaren jag träffade med klubban och jag skulle aldrig göra det där medvetet.

-Jag är enormt besviken på mig själv att jag inte är bättre förberedd på att det kan hända. Nu blev det som det blev och jag är avstängd och det accepterar jag.