Måndag
27 Mar 1 match
Torsdag
30 Mar 1 match
Lördag
01 Apr 1 match
Måndag
03 Apr 1 match
Onsdag
05 Apr 1 match
Fredag
07 Apr 2 matcher
Söndag
09 Apr 1 match
Måndag
10 Apr 1 match
Onsdag
12 Apr 2 matcher
Fredag
14 Apr 1 match
Söndag
16 Apr 1 match
Lördag
22 Apr 1 match

IBF Faluns nyförvärv: ett välbekant ansikte

26 augusti 2022 16:00

Damerna hoppas på en lång och framgångsrik säsong och med säsongsstarten nära inpå har man kompletterat truppen med en forward. Det är dock inget nytt ansikte publiken i Guide Arena har att lära känna.


Med 220 matcher i IBF Falun blir det ett välbekant återseende när Ingela Hansson åter drar på sig tröja #91!

”Det känns såklart otroligt kul att vara tillbaka!”, säger Ingela Hansson om comebacken i rosa. ”Jag har följt Falun under förra året och klubbens satsning mot toppen. När suget att spela kom och jag har gjort några träningar kom också känslan att jag vill vara med på resan som klubben gör.”

Ingela startade karriären i KAIS Mora där hon gjort totalt sex SSL-säsonger och vunnit ett SM-guld (2015). På 220 matcher i IBF Falun (SSL och Allsvenskan) har hon producerat 294 poäng, fördelat på 155 mål och 139 assist. Ifjol blev det spel i Allsvenska Borlänge, där hon mäktade med 16 mål och totalt 26 poäng på 15 matcher. Det räckte dock inte för att rädda kvar Borlänge i Allsvenskan utan man flyttades ned till division 1. För Ingela blir dock resan i seriesystemet den motsatta, när det nu alltså åter väntar spel i SSL. En utmaning hon inte räds.

”Förväntningarna på mig själv är först och främst att komma in i laget och bidra med det jag kan. Det är hård konkurrens om platserna så jag vill försöka spela till mig en plats till att börja med.”, säger Ingela.

Sportchef Johan Fahlström är nöjd med tillskottet till truppen.

”Roligt att vi har spelare med bakgrund i Falun som känner att de vill vara med igen och bidra på den resa vi håller på att göra. Jag ser det som positivt att vi breddar vår trupp, samtidigt som Ingela har spetsegenskaper som gör truppen bättre. Hon har ett skott som håller högsta SSL-klass och har visat genom åren att hon är en poängspelare som kan leverera även på den högsta nivån. Förhoppningsvis ska vi ha en lång säsong och spela långt in i april och då behövs bredd. Att få in Ingela med de egenskaper hon har känns jättebra.”, säger Johan Fahlström.

Kontraktet är skrivit över säsongen 2022/23 och Ingela ser framför sig en framgångsrik säsong.

”Jag tror att vi kommer att vara ett lag som ska hamna i toppen. Vi vill nog alla spela om SM-guldet”, avslutar Ingela Hansson.