Tisdag
22 Mar 1 match
Torsdag
24 Mar 1 match
Fredag
25 Mar 1 match
Lördag
26 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match
Måndag
28 Mar 1 match
Torsdag
31 Mar 1 match
Lördag
02 Apr 1 match
Måndag
04 Apr 1 match
Onsdag
06 Apr 1 match
Fredag
08 Apr 1 match
Måndag
11 Apr 1 match
Onsdag
13 Apr 1 match
Lördag
23 Apr 1 match
Lördag
17 Sep 2 matcher
Onsdag
21 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 2 matcher
Fredag
30 Sep 1 match
Lördag
01 Okt 1 match
Söndag
02 Okt 1 match
Lördag
08 Okt 1 match
Söndag
09 Okt 1 match
Lördag
15 Okt 2 matcher
Söndag
23 Okt 2 matcher

Positivt resultat och ny styrelseordförande i IBF Falun

22 juni 2021 11:33
IBF Falun

Ett utmanande år starkt präglat av pandemin slutade ändå i dur för IBF Falun. Trots stora intäktsbortfall i form av inställda cuper, camper samt publikintäkter presenterar föreningen ett resultat på 183 035 kr för spelåret 2020/21.


Daniel Lindkvist summerar årets som gått:
-Ett styrkebesked för IBF Falun som organisation. Att vi kunnat hålla resultatet på rätt sida nollan är en kombination av hårt arbete från alla i och runt föreningen, stor lojalitet från partners och supportrar men också frukten av att föreningen sedan tidigare är välskött och stabil.
Vi är oerhört tacksamma mot alla runt omkring oss, som ställt upp och visat hur mycket föreningen betyder för Falun. Nu ser vi fram emot att i höst åter få öppna dörrarna till Guide Arena och välkomna den rosa familjen åter till läktarna. Att ekonomin går ihop trots stora intäktsbortfall är summan av en mängd saker.

-Vi har fått stöd från Riksidrottsförbundet motsvarande ungefär 40 % av nettoresultatet från cuper och camper och omkring 35 % av publikintäkterna och det hjälper oss förstås oerhört mycket. Därtill har våra partners visat en oerhörd lojalitet och trots att alla har tuffa tider i pandemin så har de ställt upp ekonomiskt för oss och inte dragit tillbaka sitt engagemang, något som annars hade varit fullt förståeligt. Därtill har vi våra fantastiska supportrar, som efterskänkt säsongskort, swishat stödbiljetter och på alla sätt och vis varit där för oss trots att de inte får sitta på läktaren. Vi är dem stort tack skyldig. Utöver allt detta har vi tillämpat en extremt hård kostnadskontroll, noga utvärderat varje investerad krona och stramat åt allt vi kan. Vi har gjort vad vi kunnat. Alla, från spelare, ledare och funktionärer till styrelse har ställt upp och hjälpts åt och det ger resultat. Att året slutar med positivt resultat och att man just nu ser ett ljus i tunneln avseende en återgång till publik på läktarna till hösten innebär inte att faran är över på något sätt.

-Vi tappar intäkter från cup och camper även den här sommaren, två enormt viktiga intäktskällor för oss. Det innebär att vi har ett utmanande år framför oss ekonomiskt även 2021/22. Men vi står starka, vi har en plan och vi kommer med hårt och rätt arbete att fortsätta ta kliv i rätt riktning för IBF Falun. Målsättningen är två lag i SM-finalen 2023, samtidigt som vi har en stabil ekonomi. Det målet ska vi nå, avslutar Daniel Lindkvist.

Gabriella Hagman, ny ordförande och Daniel Lindkvist tillträder som klubbchef. Som en del av planen inför 2021/22 och framåt presenterades också en delvis ny organisation i föreningen. Daniel Lindkvist avgår som ordförande och lämnar styrelsen efter tre år, varav två som ordförande, och till ny ordförande valdes Gabriella Hagman, som valdes in som ledamot på årsmötet 2020. Daniel Lindkvist anställs istället av föreningen som ny klubbchef, med start omgående.

-Jag klev in i styrelsen för ett år sedan och hamnade direkt i hetluften med krishantering i form av att hantera en pandemi. Det gånga året har varit utmanande, men jag har haft förmånen att få jobba med oerhört kompetenta styrelsekollegor och vi har löst uppgifterna tillsammans på ett bra sätt och gått stärkta ur det här, även om vi fortfarande har en del utmaningar kvar i form av inställda evenemang att hantera. Jag ser verkligen fram emot att kunna få jobba i styrelsen med lite mer strategiska och långsiktiga planer och det är en stor ära att få förtroendet att axla ordförandeposten i en sådan här fin förening. Målet nu är att fortsätta bygga en stabil och jämställd förening med sikte på dubbel final, avslutar Gabriella Hagman.

Daniel Lindkvist om att axla rollen som klubbchef i IBF Falun:
-Jag tycker att det har varit fantastiskt roligt och en stor ära att få vara ordförande för IBF Falun under två år, år som gav både ett SSL-avancemang och faktiskt guld båda åren även om det senaste var det klart roligaste, säger avgående ordförande Daniel Lindkvist. Jag hade förmånen att få ta över föreningen i ett mycket gott skick, Henrik Kallur Olsson hade grundat på ett strålande sätt innan mig och jag hoppas att jag lyckats förvalta det på ett någorlunda värdigt sätt. Jag har, framförallt det senaste året, haft fingrarna ganska djupt i den operativa syltburken som är IBF Falun. Jag har fått frågan ett antal gånger om att ta rollen som klubbchef men då tackat nej. Den resan jag ser att vi som förening har framför oss känns dock helt enkelt för spännande för att tacka nej till. En viktig del i att ett nej blev till ett ja var också att valberedningen kunde presentera Gabriella Hagman som ny ordförande och därmed min nya chef. Jag känner Gabriella sedan tidigare och har ett enormt förtroende för henne som ledare. Hon är helt rätt person att ta IBF Falun till nästa nivå och jag ser med stor tillförsikt fram emot vårt samarbete, avslutar Daniel Lindkvist.

På årsmötet omvaldes Jan Fahlén, Dan Andersson, Henrik Kallur Olsson, Jenny Lans och Jerker Enarsson som ordinarie ledamöter.