Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

Moa Jakobsson förlänger med IBF Falun

23 mars 2023 18:30

Sportchef Johan Fahlström jobbar hårt för tillfället. Näst på tur att förlänga är Moa Jakobsson, 23, som skriver på för två nya år med Falun. Det avslöjade SportExpressens Pelle Marklund i intervjun inför kvällens inledande kvartsfinal.


”Det känns jättebra! Har egentligen aldrig varit några större funderingar på om jag skulle spela kvar i Falun, det är här jag vill vara.

Liksom den nyligen förlängda Ellen Svensson anslöt Moa Jakobsson, tillsammans med sambon Emil Nilsen, från Jönköping inför förra säsongen. Medan Emil anslöt till ett guldjagande herrlag var det ett damlag i en etableringsfas som Moa kom till.

”Vi har blivit bättre och bättre. Förra säsongen var kanske egentligen stabilare men på en lägre nivå. I år har vi haft lite mer höga toppar men samtidigt dippat lite mer. Å andra sidan har vi kommit fyra den här säsongen och visat att vi är ett topplag i SSL. Ifjol kändes det som att vi startade något nytt och vi har fortsatt att ta steg, det känns väldigt bra med Eric Björk som tränare.”, säger Moa.

Damerna äntrar nu en semifinal mot seriefemman Täby, en kvartsfinal som på förhand känns oviss. Det lag som går vidare möter med stor sannolikhet någon av fjolårsfinalisterna Team Thoréngruppen eller Pixbo. Tuffa uppgifter men inte omöjliga enligt Moa.

”Går vi vidare till semifinal vet vi att det blir riktigt tufft motstånd, som det ska vara i en SM-semifinal. Samtidigt tycker jag att vi gjort bra matcher mot både Thoréngruppen och Pixbo och jag tror att de har respekt för oss. De blir stora favoriter isåfall, vi får gå ut och njuta av att vara underdogs”, säger Moa som dock inte tar ut någon semifinalbiljett på förhand. ”Det ska bli kul att möta Täby! Vi har mött dem tre gånger den här säsongen och gått rent så kanske har vi ett litet övertag där. Men vi vet att det blir tuffa matcher och det krävs att vi gör allt för att vinna varje moment, varje situation i matcherna.”

Johan Fahlström är mycket nöjd med att få forwardens signatur på ett nytt avtal.

”Moa hade en succéartad säsong i fjol där hon mycket välförtjänt fick känna på den blågula miljön. I år har hon haft lite skadeproblem och kanske känt själv att hon inte fått samma träff, samtidigt ser vi från sidan att hon fortsatt att ta steg på sin utvecklingsresa”, säger Fahlström som ser det faktum att Moa Jakobsson valt att skriva ett flerårsavtal som viktigt för lagbygget.

”Vi vill satsa på spelare som vill göra resan med oss. Vi vill bygga på spelare som vill spela finaler med IBF Falun, som tror på det vi gör och det känns jättebra att Moa är en sådan spelare. Att hon väljer att skriva på för två år framöver visar att hon tror på det vi gör, det är viktigt för gruppen och för oss i staben”.