Lördag
13 Jan 2 matcher
Torsdag
18 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
31 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 2 matcher
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Emil Nilsen förlänger med IBF Falun

24 januari 2023 18:30

En och en halv säsong i Falun. 2 tunga titlar och ikväll kan han vara med och ta steget mot en tredje samtidigt som han sätter sitt namn på en förlängning som innebär att han spelar i rosa även kommande säsonger. Det är en stor kväll som summerar en fin första tid i Falun för Emil Nilsen, 24 som alltså skriver nytt kontrakt med IBF Falun som sträcker sig över säsongen 2025/26.


”Det känns bra! Det var inget svårt val när man summerar allting. Jag får chansen att fortsätta spela i världens bästa lag, tillsammans med världens bästa spelare och jag trivs med allt runtomkring.”, kommenterar Emil.

Han kom från Jönköpings IK som firad supertalang, med en fot redan i A-landslaget. I Falun har rollen blivit en annan men framgångarna desto fler. I våras höjde han SM-bucklan mot Globens tak, i början av januari var han med och blev Europamästare när laget vann Champions Cup. Mätt är dock Emil Nilsen inte, han vill fortsätta fylla på pokalskåpet hemma i den nyinköpta lägenheten i Falun.

”Det var en stor omställning första året när jag kom från JIK. Nu har jag kommit in i det mer och vill fortsätta ta steg. På sikt vill hag bli bofast i landslaget och bli en ännu viktigare kugge i IBF Falun. För laget är målsättningen självklart att fortsätta vara herre på täppan, jaga fler guld och fler titlar och vi vill börja redan ikväll och lägga grunden för en trippel!”, säger Emil.

”En av Sveriges framtidsmän på backplats, jag tror att han kan spela VM 2024”, säger sportchef Rickard Hedlund.

”Han har etablerat sig i Falun, tagit sitt SM-guld men är hungrig på mer. Samtidigt tror jag inte att vi har sett allt ännu, vi har framtiden framför oss. Emil kommer fortsätta leverera på en hög nivå i Falun, han kommer kunna addera lite mer poäng och ha en ännu tydligare roll. Han har verkligen visat ett fysiskt spel, vinner alltid sitt hörn och är resolut. En av de stora talangerna i svensk innebandy som gjort en fin resa hos oss och den resan har bara börjat”, avslutar Rickard Hedlund.