Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

Omar Aldeeb stannar i IBF Falun

18 mars 2022 19:23

Silly Seasons mest jagade spelare har gjort sitt val. Omar Aldeeb förblir IBF Falun trogen, det står klart efter att han satt sin signatur på ett nytt kontrakt som sträcker sig över säsongen 2024/25.


”Det känns såklart superbra att ha gjort klart med ett nytt kontrakt. Jag har väl egentligen haft klart för mig själv vart jag vill spela ett bra tag nu, så skönt att det är klart”, säger Omar Aldeeb.

Att en världsmästarforward på utgående kontrakt är högvilt bland SSL-klubbarna är ingen överraskning och få signaturer har sannolikt varit mer jagade än Omar Aldeebs inför kommande säsong.

”Jo så är det kanske, men i slutändan var inte valet så svårt. Även om jag kollade runt en del och sonderade terrängen så är Falun en stad där jag trivs väldigt bra. Dessutom är vi världens bästa innebandylag och det är två stora anledningar till att jag väljer att stanna.”

Du har skrivit på för tre år, ett förhållandevis långt kontrakt. Hur har du resonerat kring det?

”Tre år är ett ganska långt kontrakt men jag känner att jag vill vara med här i flera år framöver. Nu blir det minst tre säsonger till och jag vill fortsätta vara en bärande spelare under den tiden.”

”Omar har år för år sedan han satte sin fot i Superligan utvecklats mot den absoluta världseliten.”, säger sportchef Rickard Hedlund. ”Omars tre kommande år kommer vara hans bästa i karriären, det är jag övertygad om. Han kommer att vara tongivande när vi, tror jag, tar fler SM-guld. Han har potentialen att vara en avgörande spelare i vilken match som helst.”, fortsätter Hedlund som givetvis är nöjd med att få lägga ett treårskontrakt till lagbygget.

”Ett treårskontrakt är en tydlig signal på att vi bygger vår position som ledande i svensk innebandy. Vi tänker inte bara här och nu utan vi har ett lagbygge som är hållbart över tid. De förlängningar vi gjort gör att det känns som att det blåser medvind i Falun och ser vi till Omar så är han i en perfekt ålder. Han går in i sin absolute prime som spelare och det ska bli härligt att få uppleva dem i Guide Arena”, säger Rickard Hedlund.

Nu väntar ett stekhett slutspel på IBF Falun och Omar Aldeeb, som nu har möjlighet att fokusera fullt ut på det som ska ske innanför sargen.

”Det känns såklart väldigt skönt att allt är klart så man bara kan fokusera på att prestera på planen”, säger Omar om att ha klarat av framtidsfrågan innan slutspelsallvaret drar igång inför ett fullsatt Guide Arena.

”Känslan av att få spela slutspel inför fulla läktare igen är svår att beskriva, ett fullsatt Guide är svårslaget. Vi kommer göra allt för att bjuda tillbaka till fansen som är på plats”, avslutar Omar Aldeeb.