Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

Eva Skaslien klar för IBF Falun!

30 maj 2023 17:31

Ung, talangfull och nybliven silvermedaljör i den norska elitserien. Nu tar Eva Skaslien steget till SSL och Falun!


Eva Skaslien, 18, har åldern till trots två finaler i Norge på meritlistan, dock ännu inget guld. Hon har i grunden spelat forward men tog den senaste säsongen steget ner på backplats - ett drag som blev succé.

"Jag är en väldigt intensiv spelare som kommer att komma ut på banan med mycket fart och mycket glädje och jag tror att det kan vara roligt att se på. Jag har spelat forward hela livet så ni kommer att se en offensiv back och jag hoppas bidra både offensivt och defensivt denna säsong", säger Eva till Falu-kuriren.

Sportchef Johan Fahlström gläds över sin backförstärkning, som delvis ersättare till Rönnby respektive KAIS Mora flyktade Bella Forsling och Lina Källström Andersson.

"En supertalang som kommer att vara en jättepositiv del för vår trupp kommande säsong", säger Fahlström, som inte är alltför bekymrad över spelarförlusterna.

"Det absolut viktigaste för mig är spelare som vill representera IBF Falun och tror på det vi gör. Vill man inte det så tycker jag inte att man ska vara i IBF Falun. För bevisligen är vi en jättebra miljö och förening och har alla förutsättningar. Sedan är det upp till var och en att ta vara på det".

Den norska supertalangen kompletterar därmed en backsida som även förstärkts med Sereina Zwissler (Kloten-Dietlikon Jets) och Ida Petersson (IBF Linköping) sedan ifjol och tajmingen är, enligt Eva, rätt.

"Jag var på besök hos Falun för en liten stund sedan och kände mig väldigt välkommen både hos laget och staden. SSL har varit en dröm för mig och det känns som rätt tidpunkt att dra nu."