Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

Elin Nordström förlänger med två år.

22 mars 2023 20:34

Resan har gått från Hofors till Falun, från center till back. Nu fortsätter Elin Nordströms resa i rosa minst två säsonger till.


”Det har känts ganska självklart att förlänga. Jag har varit med på resan hela vägen från Allsvenskan och det känns verkligen som att vi har någonting bra på gång”, säger Elin, 23, om förlängningen.

Elin har som sagt varit med hela vägen från Allsvenskan sedan hon anslöt från Strömsbro inför säsongen 2019/20. Den säsongen slutade som bekant med uppflyttning utan kval då säsongen stängdes ned på grund av Covid. Därefter har det blivit tre säsonger i Superligan där hon går in i sitt andra slutspel i morgondagens kvartsfinalpremiär mot Täby FC. Ett slutspel där IBF Falun kommer in som försiktig förhandsfavorit efter att ha slutat fyra i grundserien.

”Vi har verkligen utvecklats mycket på kort tid som lag. Framförallt märker man att vi tagit stora steg den här säsongen”, säger Elin.

”Vi har snabbt gått ifrån att vara nykomlingar och vilja etablera oss i SSL till att vara ett topplag. Det är små detaljer som gör det och de jobbar vi på hela tiden”.

Elin Nordström värvades till IBF Falun som center och det var också där hon spelade sin första säsong innan dåvarande tränaren Daniel Dalbjer placerade henne på backplats, en position som sedan blivit både permanent och naturlig.

”Jag har utvecklats väldigt mycket av att gå ner som back. Jag tycker att jag och laget kan dra mer nytta av mina styrkor som spelare. Jag känner att jag kommer mer till min rätt och kan bidra mer i det offensiva spelet”.

Sportchef Johan Fahlström är inne på samma spår när han kommenterar kontraktsförlängningen.

”Elin är en spelare som fått mycket förtroende, som har tagit det och verkligen vuxit med det”, säger Fahlström.

”Hon har vuxit ut till en bolltrygg försvarare och det passar vårt tänk och det sätt vi vill spela vår innebandy på. Jag tror också att hon kan fortsätta ta steg i sin utveckling. Hon har blommat upp och tagit stora steg i år men jag tror inte att hon nått sitt tak ännu. Det är en smart spelare som också kan användas på flera positioner, i och med att hon kommer från att ha spelat center”.

Målsättningen framåt är ganska klar. Det är final och i slutändan SM-guld som gäller och Elin Nordström räds inte utmaningen att försöka ta över tronen från svensk daminnebandys giganter Team Thoréngruppen och Pixbo.

”Jag tycker att vi står oss bättre och bättre mot dem, mycket bättre nu än tidigare”, säger hon.

”Det är såklart otroligt starka lag men jag känner att vi utvecklats mycket på kort tid och närmat oss dem. Vi behöver vara effektiva i vårt spel, där är både Thoréngruppen och Pixbo starka. Sedan behöver bli, sett över en hel säsong, bli mer jämna i våra prestationer. Vi har höga toppar men ibland faller vi ner lite djupare än vi borde, så där kan vi utvecklas”, fortsätter Elin som ändå inte räds att spänna bågen.

”Jag vill vinna SM-guld med det här laget. Det är så vi ser att vi ska kröna den här resan, det finns inget annat”, avslutar Elin Nordström.

Kontraktet är skrivet över säsongen 2024/25.