Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

Emil Nilsen - första nyförvärvet till IBF Falun!

26 april 2021 11:55
SSL Herr

Rickard Hedlund har idag skrivit kontrakt med det första nyförvärvet till kommande säsong i SSL. 24-årige Emil Nilsen kommer senast från spel i Jönköpings IK och kontraktet gäller för det kommande två säsongerna.


Rickard Hedlund om Emil Nilsen:
-Vi får in en toppback i Emil och jag är jätteglad att han vill fortsätta sin utveckling som innebandyspelare hos oss i Falun. Vi får in ytterligare en landslagsspelare som kommer bli en viktig pusselbit i vår backlinje och jag tror Emil kommer vara bofast i den blå/gula tröjan ett bra tag framöver. Emil är en komplett innebandyspelare som är väldigt vältränad, snabb och enormt spelskicklig över hela banan som jag ser fram mot att se vilka kliv han kan ta i vår miljö, avslutar Rickard Hedlund.

Emil Nilsen om flytten till IBF Falun:
-Det har självklart varit mycket tankar men någonstans har jag kommit tillbaka till att Falun känns helt rätt för mig och jag har haft en bra dialog för första samtalet vilket gör att det här beslutet känns helt rätt för mig.

Du har tagit stora steg de senaste åren i Jönköping och även förtjänat en plats i landslaget. Kommer det här bli nästa steg i din utveckling?
-Skall man vara med och försöka bli en av de bästa i världen så tror jag att man måste träna och spela med de bästa och då känns Falun som det naturliga valet för mig.

IBF Falun är en klubb som tillhört toppen i Sverige de senaste åren. Hur ser du på att vara med och slåss om de ädlaste medaljerna i framtiden?
-Det känns naturligtvis jättekul att vara med på den här generationsväxlingen som klubben gör och samtidigt ser jag det enormt motiverande att tävla om titlar vilket jag är övertygad om att vi kommer att göra med IBF Falun framöver. Det är egentligen därför man spelar på den här nivån och det skall bli jätteinspirerande att få gör det med Falun.

Dina personliga mål och ambitioner i framtiden?
-Självklart går vi för guld de kommande åren men jag siktar även på att få spela de kommande VM som ligger rätt nära oss i tiden så jag hoppas att IBF Falun kan hjälpa mig bli en bättre spelare för att nå mina mål och att vi tillsammans får en rolig resa i framtiden, avslutar Emil Nilsen.

Varmt välkommen till den rosa familjen Emil!

Spelarfakta Emil Nilsen