Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

Lovisa Åström förlänger med IBF Falun

15 januari 2023 13:00

Lovisa Åström, 21, stannar i Falun. Det står klart efter att hon signerat ett nytt tvåårsavtal med klubben. ”Det känns otroligt bra, känns självklart för mig att spela kommande två säsonger i Falun!”, säger Lovisa Åström om beslutet att förlänga sitt kontrakt. ”Jag trivs väldigt bra i laget och i Falun som stad”.


Lovisa Åström kom till IBF Falun från Sirius inför säsongen 2020/21, då som poängstark forward vilket hon visade under sin första säsong med 23 mål och 33 poäng på 25 matcher i Superligan. Efter att Eric Björk och Johan Fahlström tagit över som tränare skolades dock Åström om till back, en position hon spelade delvis under säsongen 2021/22. 2022/23 skulle bli hennes första hela säsong på backplats, men dessvärre spolierades den helt av den knäskada hon ådrog sig i Svenska Cupen-mötet med KAIS Mora. Hon blickar dock redan fram emot kommande säsong och målsättningen är hög.

”Det blir bara roligare och mer spännande för varje säsong vi kliver in i då vi som lag bara blir bättre och bättre. Just nu är jag väldigt taggad på kommande säsong och se hur långt vi kan gå. Det finns såklart inga andra tankar än slutspel och väl där kan allt hända!” Rehabiliteringen efter knäskadan går också enligt plan enligt Åström.

”Det har gått ungefär 2,5 månad efter operationen och det rullar på. Jag har såklart flera delmål men framförallt är siktet inställt på att vara helt spelklar inför kommande säsong.”

Sportchef Johan Fahlström är nöjd med förlängningen. ”En viktig pusselbit att sätta på plats. Såklart jättetråkigt med hennes skada och att hon inte kunnat spela i år, men hon hann visa under förra säsongen att hon kommer att bli en tillgång på backplats”, säger Fahlström.

”Positionen ger henne mer tid med boll, mer utrymme att ta avslut och hon har många egenskaper som kommer bli viktiga för oss”.

Förlängningen med Åström är den första inför kommande säsong och Johan Fahlström ser positivt på lagbygget.

”Lovisa Åström är en spelare som naturligtvis är intressant för andra klubbar. Det känns som en bra signal att hon skriver två år och visar att hon vill vara med och tror på resan vi vill göra framåt. Ambitionen är ju att slåss om finalplats, redan i år och framförallt kommande säsonger och där kommer hon vara en viktig del”, avslutar Johan Fahlström.