Lördag
24 Feb 2 matcher
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Söndag
07 Apr 1 match

Sex spelare från IBF Falun till VM-kvalet

7 januari 2020 14:46
Nyhet

Idag presenterade förbundskapten Mikael Hill truppen till VM-kvalet i Fredrikshamn 30 jan-2 feb. Från IBF Falun hittar vi Alexander Galante Carlström, Emil Johansson, Casper Backby, Johan Samuelsson, Omar Aldeeb och Rasmus Enström i truppen.


Sverige spelar VM-kval i danska Fredrikshamn 30 januari-2 februari. Där ställs man mot Ukraina, Polen, Slovenien och ytterligare ett lag i en placeringsmatch.

Förbundskapten Mikael Hill har tagit ut en erfaren trupp – med sikte på VM i Helsingfors 4-12 december.

-Vi fortsätter på den inslagna linjen från 2019. Den här truppen innehåller betydligt mer etablerade spelare än i VM-kvalet för två år sedan. Vi har haft många spelare som har fått chansen att visa upp sig. Nu vill vi fokusera på dem vi har jobbat extra med. Men det finns självklart chans att slå sig in under årets gång, det är många spelare som står utanför den här truppen som fortfarande är högaktuella, säger Mikael Hill.

Sverige är storfavorit i VM-kvalet och kommer sannolikt att styra spelet i samtliga matcher. Men även om motståndet kan uppfattas relativt enkelt är VM-kvalet viktigt – ur flera aspekter.

-Det är en möjlighet att få jobba med gruppen både på och utanför banan. Vi kommer att lägga stor vikt vid våra tre-fyra träningar parallellt till matcherna. Vi kommer att köra på ganska hårt eftersom vi måste ta de tillfällen som finns för att förbereda oss inför VM. Det är det vi bygger mot, och nu har vi ringat in de spelare som vi tror på, säger Hill.
I truppen finns två A-landslagsdebutanter: Växjö IBK:s 20-årige målvakt Viktor Kastengren och IBK Dalens 23-årige back Viktor Nystedt.

-Kastengren har en väldigt stabil bakgrund från U19-landslaget där vi imponerades av hans nivå. Han gjorde en fin första säsong med Växjö i fjol. Det här är ett bra tillfälle att ge honom viktig internationell erfarenhet, eftersom han är med och slåss om två platser till VM i december, säger Hill och kommenterar Nystedt:

-Vi har haft ögonen på honom genom scouting i SSL, men också via Guldsteget under ett par år och han har under den perioden utvecklats positivt. Han har en speed som gör honom väldigt spännande och som vi tror kan göra skillnad även internationellt.

Truppen:

Målvakter
Viktor Kastengren, Växjö IBK*
Måns Parsjö-Tegnér, IBK Dalen

Utespelare
Omar Aldeeb, IBF Falun
Victor Andersson, Storvreta IBK
Casper Backby, IBF Falun
Rasmus Enström, IBF Falun
Gustav Fritzell, Pixbo Wallenstam IBK
Alexander Galante Carlström, IBF Falun
Tobias Gustafsson, Storvreta IBK
Oskar Hovlund, Linköping IBK
Emil Johansson, IBF Falun
Carl Kostov-Bredberg, Zug United
Emil Nilsen, Jönköpings IK
Robin Nilsberth, Storvreta IBK
Jonathan Nilsson, FC Helsingborg
Viktor Nystedt, IBK Dalen*
Alexander Rudd, Storvreta IBK
Johan Samuelsson, IBF Falun
Albin Sjögren, Storvreta IBK
Jonas Svahn, IBK Dalen
*=debutant

Spelschema:
30 januari 19.00, Ukraina-Sverige
31 januari 16.00, Polen-Sverige
1 februari 19.00, Sverige-Slovenien
2 februari, placeringsmatch