12 Apr 1 match
15 Apr 1 match
17 Apr 1 match
19 Apr 1 match

Omar Aldeeb efter seger mot Mullsjö – “Många som var taggade att spela på hemmaplan”

8 februari 2020 18:51
Intervju

Efter ett uppehåll för VM-kvalet så var vi äntligen tillbaka i SSL:s mysiga värld. IBF Falun tog emot gästande Mullsjö AIS och visade återigen varför de toppar tabellen med 12 poäng. Efter att ha satt ner foten ordentligt mot Mullsjö redan i första perioden och skjutit sig till ett 5-0 resultat så tog Mullsjö timeout och lyckades kassera in två mål för sig själva innan perioden var slut. Men ett kämpandes Mullsjö fick till slut se sig besegrade med 10-5 när matchen skrevs in i protokollet.

Var det skönt att vara tillbaka efter uppehållet?
-Ja men lite så. Det var några som var iväg och de gjorde det också bra. Många som var taggade att spela på hemmaplan. Det rinner iväg lite och vi hade kunnat leda med sju eller åtta noll egentligen annars. Men en bra match tycker jag.

Vad var planen när ni gick in i matchen?
-Vi vet vad de vill. Kontra och allt sådant. Första kedjan, bytet, vi skulle täcka framåt och ge dem lite tid med bollen och så.

Hur mycket tror du bristen på nyckelspelare hos Mullsjö hade på slutresultatet?
-Nej, det hade nog sett likadant ut. De hade en två gubbar borta men det påverkade nog inte så mycket för att ändra matchbilden. Vi kanske hade dragit iväg med ännu mer om de var här, så det hade ändrats åt det hållet istället.

Första perioden är det som satte prägel ikväll, tror du luften gick ur Mullsjö tidigt efter den perioden?
Ja men det är klart förutom det två sista minuterna så hade vi kunnat leda med 7/8 - 0. Som helhet en bra match över femton gubbar.

Vilka tycker du var bäst på planen idag?
-Johan Rehn var stabil. Ruud gör en grym match, Galante bra som vanligt. Emil Lundmark också!