Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

IBF Falun förlänger med August Bergkvist

7 april 2023 18:00

Genuint hantverk från Dalarna. Så beskriver sportchef Rickard Hedlund med ett skratt sin senaste kontraktsförlängning. August Bergkvist, snart 20 år, förlänger sitt avtal med tre år och därmed är en del av framtidens centersida i IBF Falun säkrad.


”August blir bra”, säger Rickard Hedlund.

”Han är en klok junior som väljer vår miljö som plattform för att bli en av Sveriges bästa centrar. Det är en lång väg att vandra men han har bästa tänkbara förutsättningar som får gå bredvid sådana som Johan Samuelsson och Casper Backby, där kan han lära och ta kliv varje dag”.

För August själv var valet enkelt. ”Det är stort att få representera världens just nu bästa förening, så det känns såklart superkul att att förlänga. Jag ser egentligen fram emot allt som det här innebär”, kommenterar August själv förlängningen.

August Bergkvist har ända sedan han anslöt på dubbellicens från moderklubben LI20 varit en del av träningsmiljön och truppen i SSL, även om speltiden emellanåt varit sparsam. Redan första säsongen blev det SM-final i Gävle och han var också en del av truppen i samband med fjolårets guld i Avicii Arena. Upplevelser som gett mersmak.

”Jag vill fortsätta vinna titlar förstås. Det är därför man håller på och därför man vill vara i Falun”.

”Mitt första kontrakt var lite av en lärlingstid, det visste jag om och det har varit bra för mig. Jag har fått vara med och bygga erfarenhet genom att träna och tävla mot de bästa, samtidigt som jag kunnat få matchsspel i Allsvenskan. Så upplägget har fungerat jättebra, nu känner jag mig redo att på riktigt försöka slå mig in i laget”, säger August om de kommande åren.

Konkurrensen är hård i IBF Falun, med tre landslagscentrar men den avskräcker inte på något vis.

””Klart jag vet om att det är tufft att slå sig in, konkurrensen är ju stenhård. Men det ser jag bara som positivt, det ger mig erfarenhet och utveckling att konkurrera med den typen av spelare. Jag ser inga som helst hinder för att jag ska kunna fortsätta utvecklas och bli en startspelare i IBF Falun”.

Att August Bergkvist är en framtida startspelare, det tror även Rickard Hedlund.

”Kontraktslängden skvallrar om både Faluns och Augusts ambitioner. Jag ser att han har potential att fortsätta växa mot att bli det han vill och det vi vill att han ska bli. Han har höga mål och sådana spelare och karaktärer vill vi ha i Falun. August är en viktig pusselbit i vårt framtida lagbygge”, avrundar Rickard Hedlund.

Kontraktet med August Bergkvist gäller över säsongen 2025/26.