Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

Johan Samuelsson klar för fortsättning i IBF Falun

15 februari 2023 19:15

Bitarna börjar falla på plats i IBF Falun herrs lagbygge kommande säsong. Näst på tur: en av svensk innebandys största genom tiderna. Johan Samuelsson är klar för två nya år i Falun. ”Vill åldras som ett årgångsvin!”


Det har gått 15 år sedan debuten i Superligan med IBK Dalen. I prisskåpet står VM-guld, SM-guld och Champions Cup-guld men Johan Samuelsson är långt ifrån klar.

”För mig var det en no-brainer att vilja stanna i Falun och så länge sambon står bakom mig och stöttar så vill jag fortsätta spela”, säger Johan.

”Vi har varit här nu i fem år, det är den längsta period jag varit i en seniorklubb. Första intrycket var starkt och sedan dess har vi känt oss hemma.”

Sportchef Rickard Hedlund är nöjd med att lägga en viktig pusselbit till sitt lagbygge.

”Johan Samuelsson är en klassisk svensk idrottsman. Otroligt allround, bra överallt på banan och en stor ledargestalt. Det är fascinerande att han, trots att han inte var alldeles ung är han kom, bara blivit bättre och bättre. Får han vara hel och fri från skador så kommer han att kunna leda Falun mot fler titlar”, säger Rickard Hedlund.

”Den typen av tvåvägscentrar växer inte på träd. Faktum är att jag nästan ser dem lite som en utdöende art i svensk innebandy, jag ser inte att det kommer fram den typen av spelare. Därför känns det extra fint att få se Johan, som rean har en fantastisk karriär i ryggen, spela innebandy i minst två år till”.

Vad siktet är inställt på de (minst) två åren är det heller ingen tvekan om.

”Det är titlarna man vill åt. Det är därför man spelar i Falun, det är så det är här”, säger Johan.

””Jag har haft ett lite speciellt år men revbensskadan innan VM och lite känningar nu efter årsskiftet, men när jag spelat har det känts bra. Jag tycker att jag gjort det bra i de senaste slutspelen och jag vill fortsätta leverera när det gäller som mest.”

Det är heller inte bara titlar med klubblaget som hägrar. Dörren till landslaget är på intet sätt stängd och tanken på ett VM-guld på hemmaplan i Malmö 2024 lockar.

”När det gäller att representera Sverige så står jag alltid till förfogande, om jag så är 70 år. Jag vill vara med så länge de vill ha mig och jag siktar absolut på VM 2024”, avslutar Johan Samuelsson.