07 Apr 1 match

Johan Samuelsson "Tålamodet tog hem tre pinnar"

22 oktober 2019 22:31
Intervju

IBF Falun tog bussen ner och gästade Helsingborg i tisdagens match. En match som skulle inledas envist och det var inte förrän i sista minuten på den första perioden som matchens första mål åkte in, när Falun gjorde 0-1. Ett Helsingborg som gjorde sitt yttersta i att sätta upp en stark defensiv föll slutligen med ett slutresultat på 1-4. Kapten Johan Samuelsson gav sin analys efteråt.

Hur gick tankarna på väg in i matchen?
-Som de brukar vara, det är viktigt med tålamod i en match som denna. Jobba mycket med boll och balans. Tydligt att det var deras plan att fokusera på defensiven och kontra. Behövs alltid tålamod i en match där man är spelförande. De spelar uppoffrande och fokuserar på kontringar. Jag tycker de gör det bra och deras målvakt var grym.

Smått envis match, kan du beskriva hur den utvecklar sig allteftersom?
Småslarv kring mittplanen, vi får inte in bollen. Vi får ett viktigt mål vid 3-1 och sedan kontrollerar vi det.

Vad är det som ändras i tredje perioden?
Tålamodet blir mycket viktig i en sådan match, vi fortsätter med tålamodet och jobbar successivt och det vet man att målen trillar in. Så med tålamod så skapar vi lägen och sätter dem.

Vad tar ni med er från den här matchen
Jag tycker vi gör en bra defensiv insats. Fortsatt stabilt. Tre femmor som skapar lägen. Jag tycker det är många som vill göra och tar skitjobbet. Det var en bra match över 60 minuter!