Söndag
01 Dec 1 match
Söndag
08 Dec 1 match
Onsdag
11 Dec 1 match
Torsdag
19 Dec 1 match
Lördag
21 Dec 1 match
Fredag
03 Jan 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Lördag
11 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Tisdag
11 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Idag 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

Malin Birath sista pusselbiten i lagbygget

12 juli 2019 10:14

En riktigt vass målskytt i Malin Birath från IBF Borlänge. Där har ni det senaste nyförvärvet och den sista pusselbiten i lagbygget inför den kommande säsongen.


Malin Birath född 1988 kommer från en riktigt stark säsong med Borlänge. På 33 matcher öste hon in 44 mål och stod för 15 assist, totalt 59 poäng under säsongen.

Det har blivit ganska många säsonger, åtta för att vara exakt för Birath i Borlänge innan nu hon nu återigen kliver över till IBF Falun där hon inledde karriären i början av 2000-talet.

– En värvning av den här typen visar vilken väg vi har stakat ut och är på väg med IBF Faluns damer, poängterar en mycket nöjd sportchef och tränare Danne Dalbjer.

Det Danne syftar på är bland annat rubrikerna man kunnat läsa och följa i tidningarna kring Malins framför de senaste säsongern: "Fem mål av Malin Birath." "Sex mål av Malin Birath i matchen." Ja det är några av rubrikerna man hittar i tidningen från de senaste säsongerna kring IBF-förvärvet.

– Ja Malins styrka är ju hennes närkampsspel framför mål, där hon har ett oerhört driv i sitt spel, och så är hon en riktgt vass målskytt, säger Danne om sitt nyförvärv. I Borlänge har Malin Birath spelat med bland annat Erika "Erran" Andersson som för bara ett par veckor sedan också hon presenterades som nyförvärv till IBF Falun, där truppen nu ser riktigt stark ut inför säsongen.

– Just att få forma truppen på det här sätttet med de nyförvärv vi plockat in, då känns det väldigt kul att få sätta den sista pusselbiten med Malin Birath, avslutar Danne Dalbjer.