Onsdag
27 Nov 1 match
Söndag
01 Dec 1 match
Söndag
08 Dec 1 match
Onsdag
11 Dec 1 match
Torsdag
19 Dec 1 match
Lördag
21 Dec 1 match
Fredag
03 Jan 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Lördag
11 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Tisdag
11 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

Simon Berg får chansen i landslaget

25 januari 2019 13:33

Återbud till landslaget. Då får IBF Faluns Simon Berg chansen att göra debut i landslaget i samband med Finnkampen nästa helg.


Tre spelare, Växjös duo Markus Jonsson och Niklas Ramirez, och Storvretas Albin Sjögren har tvingats tacka nej till Finnkampen i finska Esbo 2 februari.

In som ersättare kallas nu IBF Faluns Simon Berg tillsammans med Mattias Samuelsson från Storvreta och Johannes Wilhelmsson från Höllviken.

– Tanken är att den är truppen ska bestå av tre delar. Det är vår minivariant av en januariturné där vi skulle ha en liten stomme som skulle bidra med rutin, en liten större grupp som har varit med en del som skulle få mer ansvar, och en grupp helt nya spelare. Nu har vi tappat några av de som har haft mycket erfarenhet, därför blir Mattias Samuelsson aktuell igen, säger förbundskapten Mikael Hill till innebandy.se.

I den trupp som redan har flera debutanter skrivs nu även Simon Berg till den skaran. Faluns back har imponerat både framåt och bakåt den här säsongen. En annan debutant är ju lagkamraten Omar Aldeeb. Övriga IBF-spelare i truppen är Johan Samuelsson och Emil Johansson.

– Simon fanns med in i det sista när vi satte truppen. När det blev återbud på backsidan blev han högaktuell. Han har varit väldigt lovande i många år, sedan U19-landslagstiden och när han kom till Falun. Han spelar med pondus i försvar och anfall och börjar mer och mer närma sig en nivå där han är en komplett back, säger förbundskapten Hill.