Lördag
13 Mar 2 matcher
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 2 matcher
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Tisdag
30 Mar 1 match
Tisdag
06 Apr 1 match
Torsdag
08 Apr 1 match
Lördag
10 Apr 1 match
Tisdag
13 Apr 1 match
Söndag
02 Maj 1 match

Lovisa Åström förlänger till 2022/2023

11 maj 2021 14:08
SSL Dam

Sportchef och huvudtränare Daniel Dalbjer har idag kommit överens med Lovisa Åström om en förlängning av hennes kontrakt vilket betyder att Lovisa spelar vidare i IBF Falun till och med säsongen 2022/2023.


Framtidens IBF Falun tar form och damlagets sportchef och huvudtränare Daniel Dalbjer har nu gjort klart med en förlängning av kontraktet för Lovisa Åström som stod för 33 poäng under sin första säsong i IBF Falun.

Daniel Dalbjer om förlängningen med Lovisa Åström:
-Att förlänga avtalet med Lovisa känns helt rätt och det är en viktig del i vår långsiktiga satsning på damsidan i IBF Falun. Hon är en spelare som verkligen har visat att hon trivs bra i vår miljö och hennes driv och inställning till att hela tiden bli bättre är en ren fröjd att se som tränare så att förlänga hennes kontrakt ser jag som en självklarhet. När jag ser Lovisa spela så ser jag en ung och hungrig Zlatan i Malmö och jag känner att hon har alla verktyg för att utvecklas till en världsspelare i innebandyn. Hennes 33 poäng under hennes första säsong hos oss talar sitt tydliga språk för mig och vi har bara sett början på 20-åriga Lovisa Åström, avslutar Daniel Dalbjer.

Lovisa Åström om förlängningen av kontraktet:
-För mig var det ett självklart val att förlänga kontraktet med IBF Falun. Jag trivs jättebra i Falun, i laget och föreningen har något väldigt bra på gång så att vara kvar två säsonger ytterligare känns jättebra. Jag vill inte spela någon annanstans än i Falun så när Dalbjer hörde av sig var det ett lätt beslut att ta.

Nykomlingar i SSL och ni säkrade kontraktet i ligan. Hur ser du på säsongen som var?
-Vi gjorde en bra säsong och jag är ganska nöjd över vad vi presterade som nykomlingar i SSL. Personligen är jag nästan lite glad över att vi inte gick till slutspel där vi kanske inte hade haft så mycket att hämta. Jag tror vi att vi mår bättre av att bygga upp slutspelet som en ny målbild med det lag vi ställer på banan kommande säsong nu när vi vet att vi klarar av att spela på den högsta nivån.

Din egen säsong?
-Det är svårt att komma in i ett nytt lag och ett helt nytt spelsystem, nya lagkamrater och nya tränare men jag tycker att jag kom igång bra på slutet av säsongen och hittade en nivå som jag känner att jag bör vara på.

Era matcher spelades utan publik på läktaren i Guide Arena, hur mycket sakar ni stödet från fansen?
-När jag spelade i Uppsala hade vi inte speciellt mycket folk på våra matcher men jag vet att den rosa familjen är stark i Falun så det är klart att man hade velat uppleva att spela i Guide Arena med stödet på läktarna. Jag hoppas att verkligen att allt blir bättre till nästa säsong och att vi tillsammans kan få njuta av att se innebandy på plats i Guide igen till hösten.

Dina tankar inför kommande säsong?
-Jag har aldrig varit riktigt taggad för en försäsong men det är jag verkligen nu och jag ser fram mot att förbereda mig på allra bästa sätt inför premiären i höst. Jag är övertygad om att det kommer bli en riktigt rolig säsong att spela och det ser jag att övriga i gruppen tycker med så jag är övertygad om att det kommer att stå ett motiverat och starkt lag på planen som kommer att utmana alla nästa säsong, avslutar Lovisa Åström.