Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

Hattrick för damlaget!

17 april 2024 15:25

Damlaget kan presentera tre förlängningar på ett bräde och det innebär ett riktigt hattrick när Lina Svarfvar, Ida Pettersson och Jenny Axelsson väljer att förnya sina utgående kontrakt med 2 år för IBF Falun. Häng med så får du veta mer hur deras tankar går inför fortsättningen!


Vad fick dig att förnya ditt kontrakt?

Lina: Jag tycker om klubben och laget. Vi är ett sammansvetsat gäng och den största anledningen till att jag väljer att förlänga är att jag trivs så bra i laget.

Ida: Jag trivs jättebra i laget! Innan jag kom till Falun spelade jag i div 1 en säsong och har spelat i Allsvenskan fem säsonger före det och jag vill spela i SSL. Jag trivs bra i staden och är en sån som inte gärna flyttar på mig. Jag tycker också att det vore tråkigt att lämna ett lag utan att ha fått ut allt ur laget.

Jenny: Jag känner att vi har mer att bevisa som lag än vad vi lyckades åstadkomma i år. Vi kan mer än att åka ur i kvarten och vi är inte förtjänta av det avslut som vi fick, jag vill mer! Jag är nyfiken på vad vi kan nå nästa säsong.

Hur ser målsättningen ut individuellt och för laget?

Lina: Det jag främst vill uppnå är en hög och jämn nivå, det gäller både för mig själv och laget som helhet. Säsongen som varit tycker jag var för ojämn.

Ida: Jag vill prestera på en jämnare nivå, både för egen del och för hela laget. Jag är en offensivt inställd spelare vars främsta uppgift är att hålla tätt bakåt och min offensiva läggning gör att jag gärna vill göra fler poäng.

Jenny: Mitt mål individuellt är att bidra ännu mer till laget. Träna för att kunna vara matchavgörande så ofta som möjligt. Jag är enbart fokuserad på att prestera för och tillsammans med IBF Falun.

Vad ser du mest framemot kommande säsong?

Lina: Jag ser framemot att sätta upp mål med laget och att punkta ner saker som vi ska jobba målmedvetet med och utveckla tillsammans.

Ida: Nystarten! Jag ser fram emot att få ordning på allt och börja om på nytt. Det och att spela innebandy och vinna matcher, det som är kärnan i det vi håller på med.

Jenny: Att använda oss av det vi lärt oss föregående säsong och ta det med oss in i nästa. Jag är taggad för att jobba mer med detaljer. Vi har varit en relativt ung och ny trupp och vi har skapat en grund innan, nu kan vi jobba mer med de små detaljerna. Det kan vara saker som hur vi kommunicerar och att vi vet vilka krav vi kan ställa på varandra.

Det här skickar vi med till alla supportrar inför nästa säsong:

Kom hit på våra matcher! Slut upp och fyll läktaren, ert stöd gör skillnad!

Avslutningsvis får var och en svara på ”Fem snabba”

1. Svart eller rosa?

Lina: Rosa

Ida: Rosa

Jenny: Rosa

Alla tre är rörande överens om att de spelar för lite i rosa!

2. Offensiv eller defensiv?

Lina: Offensiv. Det är kul att spela med boll och att få göra mål.

Ida: Defensiv. Det är kul att täcka skott och få nyttja min storlek och styrka.

Jenny: Offensiv. Får jag göra ett ass är det jättekul. Jag får ju inte vara med i anfallet så ofta så det är en speciell känsla att bidra framåt.

3. Mål eller målgivande passning?

Lina: Målgivande pass

Ida: Mål, det är roligare att göra mål!

Jenny: Målgivande pass

4. Styrka eller snabbhet?

Lina: Snabbhet. Jag vill springa snabbt!

Ida: Styrka. Jag nyttjar det mest på plan.

Jenny: Snabbhet. Då menar jag snabbhet som en explosivitet i mitt målvaktsjobb.

5. Utvisning eller straff?

Lina: Utvisning, när det gäller någon annan än jag själv. Jag tycker om att stänga ner ett boxplay.

Ida: Utvisning som någon annan får ta. Jag vill inte ta en utvisning men tycker det är kul att spela och stänga ner ett boxplay.

Jenny: Straff. Jag tycker om möjligheten att jag kan få rädda en straff.