Falun
FAL

Uddamålsförlust i första kvalmatchen

7 april 2019 16:26

En riktigt tung förlust för IBF med uddamålet 4-3. Ja så slutade den första drabbningen mellan Nacka Wallenstam och IBF Falun i jakten på en SSL-plats. – De gjorde två mål i powerplay, det blev avgörande, annars är det här vår match, summerade IBF-tränaren Danne Dalbjer.

Nacka Wallenstam, obesegrade under säsongen och med fördel av hemmaplan var givetvis favoriter inför matchen. Men IBF Falun som kommit starkare och starkare under säsongen går ut och gör en riktigt bra match.

– Jag tycker att vi i stora delar av matchen spelar ut dem, det är små saker som blir väldigt avgörande, de gör två mål i powerplay, vi gör inget, säger Danne Dalbjer.

Efter den första perioden var Nacka i ledningen med 2-1, och det skulle komm fler mål för hemmalaget. Den andra perioden slutade 2-0 till Nacka båda målen inspelade i spel 5 mot 4. Riktigt tungt för IBF Falun som förutom utvisningarna växte in i matchen skakade om hemmalaget rejält.

Den tredje perioden handlade egentligen bara om hemmalaget skulle hålla undan. 4-2 genom Clara Hellgren efter 6.07 och ytterligare en reducering genom Johanna Holmbom med fyra minuter kvar av matchen. Men närmare än så kom inte Falun i den första matchen.

Men med ett kraftigt spelövertag och mängder av målchanser samt att man vann skottstatistiken bådar gott inför returen i Falun på onsdag. – Vi är med och vi ger oss inte, vi ska ta det här till en tredje och avgörande match, avslutar Danne Dalbjer.