Lördag
20 Okt 1 match
Söndag
28 Okt 1 match
Onsdag
31 Okt 1 match
Söndag
04 Nov 1 match
Onsdag
07 Nov 1 match
Lördag
10 Nov 1 match
Onsdag
14 Nov 1 match
Lördag
17 Nov 1 match
Söndag
16 Dec 1 match
Onsdag
19 Dec 1 match
Söndag
06 Jan 1 match
Onsdag
09 Jan 1 match
Lördag
12 Jan 1 match
Onsdag
16 Jan 1 match
Idag 1 match
Onsdag
23 Jan 1 match
Onsdag
06 Feb 1 match
Lördag
09 Feb 1 match
Onsdag
13 Feb 1 match
Lördag
16 Feb 1 match
Torsdag
21 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match
Torsdag
28 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Falun sex mål i andra perioden fixade segern mot Pixbo

9 januari 2019 20:37

Det blev en målrik match borta mot Pixbo. Men Falun genom bland annat tre mål av Rasmus Enström drog det längsta strået och vann med 9-7


IBF Falun hamnade snabbt i ett 0-2 underläge i bortamötet mot Pixbo. Falun klarade sen av en utvisning på Johan Samuelsson. Stärkta av det fick man även till en reducering genom ett distinkt dragskatt från Rasmus Enström.

Om inledninge på den första perioden var tung så var inledningen på den andra det motsatta.

Redan efter 2.03 satt kvitteringen, återigen var det Rasmus Enström som höll sig framme.

En och en halv minut senare var det dags igen. Alexander Hallén bakom målet hittade fram med en passning till Emil Johansson som drog till och såg till att Falun för första gången var i ledningen i matchen.

Rasmus Enström var nöjd med sina två fullträffar utan fullbordade sitt hattrick i matchen. Återigen var det ett dragskott från långt håll som letade sig in bakom målvakten i Pixbo.

Bara minuten efter, med matchuret på 09.05 tilldömdes Pixbo ett straffslag där Andreas Stefansson lyckades överlista Johan Rehn i IBF-målet.

Men det här var Faluns period. Spelmässigt höll man ihop laget på ett helt annat sätt än i den första perioden och det fortsatte att ge utdelning. Alexander Galante Carlström ökade på till 5-3 följt av ett mål av Johannes Larsson innan Galante höll sig framme igen och Falun till periodvila med en 7-3 ledning.

Senast lagen möttes i Falun hade IBF ledningen med 9-4 inför den sista perioden. Då gick Pixbo upp till 9-9 och vann sedan i förlängningen.

Den sista perioden den här gången började på ett liknande sätt med två snabba mål för Pixbo. Falun fick dock till ett viktigt mål efter 4.27 genom Omar Aldeeb, men direkt därpå höll sig Pixbo framme igen och såg till att behålla nerven och spänningen i matchen.

Sista perioden fortsatte att bjuda på dramatik när Pixbo fick till ytterligare en reducering fram till 7-8. När sedan hemmalaget drog på sig en dubbelutvisning fick IBF chansen i spel 5 mot 3 i två minuter.

Falun pressade på mot ett vilt kämpande Pixboförsvar som höll emot de två minutrarna Men precis när Pixbo blev fulltagligt i den fortsatta pressen från IBF så lyckades Malte Lundmark få in bollen. Det målet blev också matchens sista och Falun tog därmed med sig tre poäng hemma från Västkusten.

Därifrån kommer också nästa motstånd när Lindås gästar Jalas Arena på lördag 17.00.