Torsdag
02 Mar 1 match
Fredag
03 Mar 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Söndag
05 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 2 matcher
Torsdag
16 Mar 1 match
Lördag
18 Mar 2 matcher
Måndag
20 Mar 1 match
Torsdag
23 Mar 2 matcher
Lördag
25 Mar 1 match
Måndag
27 Mar 1 match
Torsdag
30 Mar 1 match
Lördag
01 Apr 1 match

Patrik Burman förlänger med IBF Falun

16 mars 2023 18:30

Sportchef Rickard Hedlund fortsätter sätta lagbygget inför 2023/24 på plats. Nästa pusselbit på plats i mästarpusslet: Patrik Burman. Backen har skrivit nytt kontrakt som sträcker sig över säsongen 2025/26.


Patrik Burman, 24, är inne på sin tredje säsong sedan han anslöt från Sirius inför säsongen 2020/21. Facit: Två SM-guld, ett Champions Cup-guld och en Svenska Cupen-titel. Nu får han möjlighet att fortsätta vinna titlar iklädd rosa.

”Det känns bra. Jag trivs i föreningen, med laget och i staden Falun. Det känns väldigt bra att det är klart med en förlängning”, säger Patrik.

”I slutändan kändes det ändå självklart att fortsätta resan i Falun. Jag vill fortsätta vinna titlar”.

Sportchef Rickard Hedlund är nöjd med utvecklingen Burman haft sedan han värvades som något av en doldis från Sirius 2020.

”Han har haft en riktigt fin utvecklingsresa i Falun”, säger Hedlund.

”Han kom från Sirius som var på en lite annan nivå än Falun men har gått in och över tid etablerat sig som ordinarie. En bra rightback som spelar enkelt men har ett potentiellt större offensivt spel i sig, det tror jag att han kommer kunna växla upp under de kommande åren”.

Växla upp, det är något Patrik Burman också vill göra och hoppas ska räcka långt.

”Jag vill fortsätta att ta steg i min utveckling och jag hoppas att jag ska kunna nå hela vägen till blågula nivåer. Det är självklart där man vill tävla, på internationell nivå. Att få fortsätta vinna titlar med IBF Falun och att bära blågul tröja, det är ambitionen under de här åren”.

Även Rickard Hedlund tror att vi kan få se Patrik Burman representera Sverige i framtiden.

”Patrik visade i Champions Cup att han håller internationellt. Sedan är det alltid ett nålsöga att slå sig in i en svensk landslagstrupp. Men är man i IF Falun och färgar här, då är man i någon mening en toppspelare i världen och då man också aktuell i en landslagsdiskussion.”

Lagbygget faller i allt större utsträckning på plats för en sportchef som börjar ha sin allra brådaste tid på året bakom sig och som nu ser ett lag som snart är färdigt inför 2023/24.

”Ja, nu är nästan hela truppen klar. Det är ett fåtal pusselbitar kvar men det mesta har fallit på plats och det känns kul för med de förlängningar vi gjort så ser vi också att vi kommer att vara relevanta i diskussionen om att vara Sveriges bästa lag i några år till framöver. Det känns viktigt att vi kan bjuda Falupubliken på det. Det är häftigt det vi har i lilla Falun, att vi kan ha världens bästa lag. Det är viktigt att vi inte slår oss till ro utan fortsätter vara hungriga och utvecklas som förening”, avslutar Rickard Hedlund.