Emil Johansson bäst i världen igen!
Publicerad: 2024-01-24
För 19:e året i rad har Innebandymagazinet i samverkan med förbundskaptener och internationell media utsett världens bäste innebandyspelare och på herrsidan blir Emil Johansson historisk när han får priset för tredje gången som förste svenske herrspelare!

Emil får utmärkelsen Världens bäste innebandyspelare för andra året i rad och för tredje gången de senaste fem åren (första gången 2019). Endast Mika Kohonen, som vunnit priset fem gånger, har fler inteckningar i historieboken på herrsidan än Emil som med sin tredje utmärkelse passerar lagkamraterna Alexander Galante Carlström (2016 & 2017) och Rasmus Enström (2013 & 2015) som bägge vunnit två gånger var.

– Det är inte så många som fått utmärkelsen flera gånger. Jag har spelat bra innebandy på en hög nivå hela året. Det är stor ära att vinna. Jag har jobbat hårt för det här. Jag blir glad och stolt för det är ett fint pris och visar att man gjort något bra, säger Emil till Innebandymagazinet.

Såhär motiverande juryn utmärkelsen: Faluns backstjärna har med sitt kompletta spel hållit en jämnhög nivå i många år. Mångsidigheten, spelförståelsen och förmågan att tidigt förutse situationer innan de uppstår gör honom unik. Med sin snabbhet, styrka och inställning förlorar han sällan dueller. Under 2023 ledde han sitt klubblag till guld i Champions Cup och Svenska Cupen.

Och leda sitt klubblag till guld i Champions Cup och Svenska Cupen, det har Emil chans att göra även 2024. Redan på lördag stå¨r säsongens första titel på spel när IBF Falun möter tjeckiska mästarlaget Tatran Střešovice i Champions Cup-finalen i UNYP Arena i Prag och den 28 februari spelas för första gången en stor final på hemmaplan i Falun när Svenska Cup-finalen mellan IBF Falun och Pixbo går av stapeln. Missa inte chansen att se världens bäste innebandyspelare Emil Johansson förhoppningsvis få höja en buckla mot taket på hemmaplan, på fredag kl 09:00 släpps biljetterna!

IBF Falun