Strömsbro
STRO

Sekunddramatik när Strömsbro besegrades efter förlängning

4 november 2018 18:05

Med ett mål i matchens sista sekund fixade IBF Falun till en förlängning hemma mot Strömsbro. Där klev Tone Einstulen fram och avgjorde och fixade även extrapoängen.

IBF Falun ville bjuda upp till en bättre match och resultat än den senaste hemmamatchen som slutade med en snöplig förlust efter förlängning.

Den första perioden hemma mot Strömsbro slutade dock med underläge 1-2, då hade Falun genom Tone Einstulen också missat en straff. Gästerna utökade också ledningen i inledningen av den andra perioden. – De bjuder upp och bjuder oss på bra motstånd, så långt i matchen, kommenterade IBF-tränaren Daniel Dalbjer.

Falun behövde komma in i matchen igen och de fick chansen. Två utvisningar och i båda de numerära överlägena höll sig Ingela Hansson framme och såg till att det var kvitterat efter 13.20.

Vid båda målen assisterades hon av Nathalie Engström som 31 sekunder före pausvilan ocskå klev fram som målskytt och såg till att IBF för första gången i matchen var i ledningen.

Trots ett visst grepp så bjöds gästerna in i matchen igen i den sista perioden. Två mål i inledningen av perioden och gästerna hade återtagit ledningen.

När utdelningen uteblev så var det läge för tränaren Daniel Dalbjer att ta en timeout i mitten av perioden.

Utdelningen kom, återigen var det Ingela Hansson som höll sig framme och gjorde sitt tredje mål i matchen.

Men målet gav inte det tryck och energi som IBF Falun så väl hade behövt. Gästerna som kände att de hade chansen tog den också, med ett mål med endast 30 sekunder kvar såg det ut som de skulle ta med sig alla tre poängen hem till Gävle.

Men när gästerna direkt efter målet drog på sig en utvisning så satsade IBF Falun allt framåt vilket också gav utdelning.

Med endast en sekund kvar på matchklockan kunde Lovisa Stenberg och hela IBF jubla för kvittering och en säkrad poäng i matchen.

I den efterförljande förlängningen kunde sedan Tone Einstulen kliva fram och avgöra och säkra även extrapoängen till hemmalaget.

– I den här matchen måste jag verkligen föra fram formationen med Tone Einstulen och Petra Hansson, tillsammans med forwardtrion Ingela Hansson, Clara och Frida Hellgren, de gör en riktigt, riktigt bra match, berömmer tränaren Daniel Dalbjer.