17 Apr 1 match
19 Apr 1 match

Förlust för Sverige i VM-finalen

13 maj 2019 07:41

Sverige fick nöja sig med silver i U19-VM. Detta efter förlust i finalen mot Tjeckien med 8-2.

Sverige var ute efter revansch på Tjeckien efter förlusten i gruppspelet. Men tjeckerna med en storspelande målvakt var omutliga och vann finalen med 8-2, dettaefter tre mål i öppen kasse i slutminuterna.

Matchen stod länge och vägde, dett aefter 0-0 efter den första perioden. Men i den andra fick tjeckerna mål på Sverige. När Sverige hade en avvaktande utvisning gjorde Tjeckien 1-0 och lite senare när Sverige hade powerplay satte Tjeckien 2-0 och bara minuten senare kom 3-0-målet.

I den sista perioden kom så den viktiga reduceringen genom Filip Eriksson, men kort därefter gjorde Tjeckien 4-1. IBF:s nyförvärv Victor Wettergren tog Sverige in i matchen igenom genom att göra 4-2. Men närmare än så kom aldrig Sverige när tjeckerna återigen fick en tremålsledning.

I slutminuterna när Sverige satsade på att ta ut målvakten gjorde Tjeckien tre mål i öppen kasse upp till 8-2.

Sveriges och den nye IBF-forwarden Victor Wettergren kom med i VM:s Allstar team.