Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

The Next One redo att leda IBF Falun in i framtiden!

15 februari 2023 18:30

Han debuterade i SSL när han var 16, vann SM-guld när han var 17 och för några månader sedan var han tongivande tvåmålsskytt i finalen när Sverige blev världsmästare. Nu är framtiden utstakad för svensk innebandys ”golden boy” – Malte Lundmark skriver nytt treårskontrakt med IBF Falun.


”Jag trivs bra i klubben, med laget och i staden. Jag har utvecklats för varje år och jag spelar i världens bästa lag. Man vill ju spela om titlar så klart att det känns skönt att vara kvar!”, säger Malte själv om förlängningen.

Rickard Hedlund, sportchef: ”Ett statement från Falun att få Maltes signatur på ett treårsavtal, han är såklart en av spelarna vi vill hänga upp framtiden på. Han kom till Falun som bäst i Sveriges i sin åldergrupp, han är fortfarande bäst i Sverige i sin åldersgrupp och fortsätter han på den utvecklingskurvan så kommer han att bli bäst i världen”.

Malte Lundmark kom till IBF Falun från Örebro för att gå på Hagströmska gymnasiet och blev omedelbart en succé när han blott 16 år gammal producerade 15 poäng på 22 matcher i SSL. Året efter blev ett sällan skådat genombrott, 33 mål och 15 assist gav 48 poäng och fortfarande Maltes bästa målnotering under en säsong i Superligan. Det börjar alltså, åldern till trots, bli ett antal år för Malte Lundmark både i klubben och i staden Falun och det är ingen tvekan om att han trivs.

”Jag har ju varit här ett tag nu och det har faktiskt känts bättre och bättre för varje år. Idag känns Falun som ett hem helt och hållet. Jag har hela min familj här, har min bror i samma lag och Emil Ruud som jag spelat med hela uppväxten. Det betyder mycket, det är kul att kunna umgås med dem och att ha dem i vardagen”, säger Malte.

Att vi sett det bästa av Malte Lundmark och att utvecklingen ska stanna av, det tror inte Rickard Hedlund.

”Bland det bästa är att han är född 2001. Som 21, snart 22-åring har han fortfarande saker att utveckla. Både i sitt spel men framförallt genom att bygga på sig ännu mer erfarenhet. Malte ska kunna leda Falun i framtiden. Vi har en karriärplan där Malte ska få möjlighet att förverkliga sin potential och bli en av de bästa genom tiderna, precis som de som gått samma väg före honom som Rasmus Enström, Alexander Galante Carlström och Emil Johansson”, säger Rickard Hedlund.

Inte heller Malte själv tror att utvecklingskurvan peakat ännu.

”Jag är fortfarande hungrig på att vinna. Jag vill försöka ta nästa steg och bli bättre individuellt men framförallt vill jag fortsätta vinna guld”, säger Malte som själv också tittar på de äldre spelarna och vill nå samma nivå.

”Känns ändå som att man närmat sig den nivån, där de är. Jag känner själv att jag tog ett steg när jag fick chansen i VM och tycker att jag gjorde det bra där. Jag vill fortsätta göra mycket poäng, fortsätta bygga självförtroendet och fortsätta vinna guld med Falun”, avslutar Malte Lundmark.