Söndag
24 Mar 2 matcher
Tisdag
26 Mar 1 match
Onsdag
27 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Söndag
07 Apr 1 match
Tisdag
09 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 1 match

Sverige till final i U-19 VM

12 maj 2019 07:34

Seger med 8-2 över Finland i semifinalen, efter sex mål av IBF-spelarna. Nu väntar Tjeckien i en rafflande VM-final.


Sveriges U19-herrlandslag är klart för VM-final efter en superuppvisning mot ärkerivalen Finland. Semifinalen slutade hela 8-2.

  • När vi kommer upp i vår press är vi helt oslagbara, kommenterade Emil Ruud, IBF Faluns nyförvärv från Örebro som svarade för ett mål och två assist i matchen till innebandy.se efter matchen.

Victor Wettergren noterades för tre mål och Malte Lundmark för två, totalt sex av åtta mål i matchen signerade IBF Faluns spelare

Sverige inledde semifinalen i kanadensiska Halifax i ett furiöst tempo och satte press på finnarna från första sekund – vilket lönade sig.

Det svenska försvaret tillät väldigt lite bakåt och anfallet bjöd på ett häftigt spel.

  • Det var en helt annan energi och inställning. När vi kommer upp i vår press är vi helt oslagbara, säger Emil Ruud.

När en finsk spelare fick rött kort i periodpausen mellan första och andra perioden kunde Sverige öka på till 3-0 genom Malte Lundmark – framspelad av just Ruud.

  • Jag tycker att jag gjorde en helt ok match, jag var stark på bollen och jobbade hårt i försvaret, säger Ruud.

Ruud fortsatte att skriva in sig i poängprotokollet när han spelade fram Wettergren till 4-0, och i slutet av andra perioden satte hans kedjekamrat Malte Lundmark 5-0.

"Jag gillar vad jag ser i U-19 VM" kommenterade IBF Faluns tränare Thomas Brottman i ett inlägg på Facebook under matchen.

Sverige sprang ifrån till 8-0 i den sista perioden innan Finland kunde reducera två gånger.

Sverige spelar VM-final mot Tjeckien under söndagen, klockan 23.00 svensk tid. Matchen sänds på Internationella Innebandyförbundets (IFF) Youtubekanal.

  • Det kommer att bli en skittuff match. Tjeckien är väldigt tuffa att möta, de är lika hungriga som vi är. Men vi har inte vunnit något ännu, vi har den viktigaste matchen kvar, säger Ruud.